Siirry sisältöön

5/9

Haku 2.4.-5.9.2024

Haastekilpailu 2024: Veturit ja haastajayritykset

Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisen vaiheen määräaika on torstai 5.9.2024 klo 23.59.

Lisätietoja

Kimmo Kanto (ICT ja digitalisaatio)
kimmo.kanto (at) businessfinland.fi


Ella Kylmäaho (terveys- ja kuluttajaliiketoiminta)
ella.kylmaaho (at) businessfinland.fi

Jarkko Piirto (energia ja rakennettu ympäristö, prosessiteollisuus)
jarkko.piirto (at) businessfinland.fi

Juha Suuronen (elektroniikan valmistus, valmistava teollisuus, laivanrakennus)
juha.suuronen (at) businessfinland.fi

Haun tavoitteet

Tavoitteena on saada yritykset lisäämään huomattavasti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa Suomessa sekä luomaan uusia työpaikkoja ja uuteen liiketoimintaan tähtääviä miljardiluokan ekosysteemejä. Kilpailuun osallistuvien yritysten projektiehdotusten tulee tarjota ratkaisuja merkittäviin tulevaisuuden haasteisiin, joko missioihin tai merkittäviin teknologiahaasteisiin. Niiden on vaikutettava oleellisesti Suomen osaamiseen, kilpailukykyyn ja TKI-panostuksiin.

Kilpailuluokat

Veturit: globaalisti toimivat yritykset, jotka pystyvät tekemään erittäin merkittäviä TKI-lisäyksiä Suomessa. Rahoitus enintään 20 miljoonaa euroa veturille ja enintään 50 M€ sen ekosysteemille.

Haastajat: yritykset, jotka pyrkivät kasvamaan globaaliksi toimijaksi, ratkaisevat pienempää tai fokusoidumpaa haastetta, kehittävät aivan uusia liiketoiminta-avauksia tai vahvistavat Suomessa toimivan yrityksen roolia globaalisti toimivassa konsernissa. TKI-lisäpanostuslupaukset eivät aivan yhtä suuret kuin vetureilla. Rahoitus haastajayritykselle enintään 10 M€ ja sen ekosysteemille 20 M€.

Kilpailua ei ole rajattu tiettyyn teemaan tai teknologia-aiheeseen. Tähän haastekilpailuun on suunniteltu käytettävän yhteensä 60 miljoonaa euroa. Projektien kesto on 3-5 vuotta. Kahden toimijan yhteiset hankkeet ovat mahdollisia kummassakin kilpailuluokassa.

Lue hakuohjeet (pdf)

Tutustu 9.4.2024 hakuinfon esitysaineistoon (pdf)

Katso 9.4.2024 hakuinfon tallenne

Tutustu veturiyritysten ja ekosysteemien rahoitukseen

Jos tarvitset aineistosta saavutettavuusdirektiivin mukaisen version, niin otathan yhteyttä Business Finlandiin verkkosivujemme kautta.