Siirry sisältöön
Blogi 30.08.2018

Iske kiinni konkreettisiin Smart City -liiketoimintamahdollisuuksiin Pohjois-Amerikassa

Kirjoittaja
Ilkka Homanen

ilkka.homanen [at] businessfinland.fi

Pohjois-Amerikan jättimäisillä cleantech-markkinoilla olisi tarjolla loistavia vientimahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle. Monen yrityksen alkutaival näillä markkinoilla on kuitenkin vaikea paikallisen referenssin puuttuessa. Se, että ratkaisu on Suomessa osoitettu toimivaksi, ei vielä suinkaan takaa menestystä Pohjois-Amerikan kilpailuilla markkinoilla. Siksi me Business Finlandilla etsimme suomalaisyrityksille mahdollisuuksia päästä toteuttamaan näitä elintärkeitä pilotteja Pohjois-Amerikassa esimerkiksi kaupunkien omistamien tai tiiviissä yhteistyössä toimivien yksityisten liiketoimintojen kanssa.

Hyvä esimerkki tällaisesta yhteistyöstä on Nevadan Water start -alusta, jonka kautta suomalainen Altum Technologies avaa itselleen ovia USA:n markkinoille. Alustan avulla voidaan toteutaa konkreettisia pilottiprojekteja, joilla yrityksen on mahdollista napata ensimmäinen USA-referenssi vaikkapa paikallisen vesilaitoksen kanssa. Myös Las Vegasin kaupunki hyödyntää mieluusti erilaisissa pilottiprojekteissaan suomalaisosaamista ja näitä mahdollisuuksia kannattaakin lähteä jatkossa kartoittamaan kanssamme.

Rakennamme Nevadan osavaltion suuntaan pitkäjänteistä yhteistyötä eri sektoreilla, mm. vesisektori ja älykäs liikenne. Kysyntää Nevadassa näyttäisi olevan laajemminkin erilaisille energiatehokkuutta ja turvallisuutta lisääville Smart City -ratkaisuille.

Suomi on pieni maa, joten teemme yhteistyötä myös muiden Pohjoismaiden kanssa Nordic City Solutions -hankkeessa, jotta saamme näkyvyyttä ja lopulta konkreettisia projekteja pohjoismaiselle Smart City osaamiselle ja ratkaisuille. Loppusyksylle onkin tiedossa useampia yhteispohjoismaisia aktiviteetteja Pohjois-Amerikan kaupunkeihin, jonne kannattaa rohkeasti ilmoittautua mukaan.   

Viennin kasvattaminen vaatii paljon jalkatyötä, mutta oikeaan seuraan lyöttäytyminen tarjoaa usein tehokkaita oikopolkuja asiakkaiden luo. Nyt on oikea hetki tarttua konkreettisiin vientimahdollisuuksiin ja laittaa tulevat Pohjois-Amerikka infot ja yhteiset vientimatkat markkinointikalenteriin.

 

24.9.2018: Accelerate Your Growth in the US Market, Team Finland -talo, Helsinki
Lue lisää ja ilmoittaudu: ohjelmatiedot
Lisätiedot: Outi Suomi, outi.suomi [at] businessfinland.fi, puh. 029 50 55699

Syksy 2018-alkuvuosi 2019: Nevada delegation matkoja suunnitteilla
Syksy 2018-alkuvuosi 2019: Nordic City Solutions matkoja suunnitteilla
Lisätiedot: Ilkka Homanen, ilkka.homanen [at] businessfinland.fi, puh. 029 46 95329