Siirry sisältöön
Blogi 08.02.2019

Digital Twin on uusi musta

Perinteisesti viikkoja tai jopa kuukausia vienyt kehitys- ja testaustyö voidaan nyt suorittaa parhaimmillaan muutamassa minuutissa. Videomme esittelee, miten Digital Twin säästää aikaa ja rahaa.
Kirjoittaja
Reijo Smolander

Senior Advisor, Business Finland
+358 40 552 9681
reijo.smolander (at) businessfinland.fi

Digital Twin, digitaalinen kaksonen, on yksi tämän hetken kiinnostavimmista digitalisaatioon liittyvistä kehityslinjoista. Digital Twin -käsitteellä viitataan asioiden ja toimintojen digitaaliseen mallintamiseen ja testaukseen ennen niiden toteuttamista todellisuudessa. Konseptille on useita mahdollisia soveltamiskohtia teollisuuden käytössä.

Laitteiden digitaalinen testaus säästää merkittävästi resursseja, ja sen avulla tuotekehitykseen kuluu noin 30 prosenttia vähemmän aikaa ja testaukseen jopa 50 prosenttia vähemmän rahaa. Digital Twinin synnyttämät hyödyt eivät kuitenkaan rajoitu vain tuotekehityksen alkupäähän, vaan konseptilla voidaan luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia tuotteen koko elinkaaren ajalle. Ympäristöstä riippuvan tuotekäyttäytymisen ennustaminen, laitehuollon tarpeen ennakoiminen, laitteen toiminnan takaaminen ja toteutuneen laitesuorituskyvyn käyttäminen tuotekehityksessä ovat vain joitakin esimerkkejä lisäarvosta, jota Digital Twin tuottaa sekä laitteen valmistajille että sen käyttäjille.

Suomalaiset yritykset, kuten videollamme esiintyvät Mantsinen, Mevea ja Remion, ovat Digital Twinin kehittämisen ja hyödyntämisen edelläkävijöitä. Business Finland tekee yhteistyötä näiden pioneerien kanssa, ja yhdessä muutamme innovatiivisen asenteen konkreettisiksi esimerkeiksi siitä, miten suomalainen teknologia on jälleen muuttamassa maailmaa astetta toimivammaksi. Digital Twin onkin yksi Connected Intelligent Industries Finland -ohjelmamme pääteemoista.

Tutustu Connected Intelligent Industries Finland -ohjelmaan