Siirry sisältöön
Blogi 02.03.2022

Innovatiiviset suomalaiset pakkausratkaisut kiinnostavat Eurooppaa

Kirjoittaja
Heidi Kokki

Senior Advisor Heidi Kokki työskentelee Saksassa Business Finlandin Münchenin toimistossa. Hän johtaa pakkausalan viennin edistämistä Euroopassa.

heidi.kokki (at) businessfinland.fi

Business Finlandin Bio and Circular Finland -ohjelma on työskennellyt noin viidentoista suomalaisen pakkausyrityksen kanssa jo yli kaksi vuotta. Tavoitteenamme on ollut ennen kaikkea tukea näiden yritysten liiketoiminnan kasvua Euroopassa.

Tammikuussa käynnistimme Bio and Circular Finland -ohjelman viimeisen vuoden.

Olemme pyrkineet keräämään erityisen huolellisesti tietoa asiakkaidemme tarpeista, jotta voimme käyttää jäljellä olevan ajan mahdollisimman hyvin. Näiden käytyjen keskustelujen perusteella vuonna 2022 ohjelman aktiviteetit Euroopassa suuntautuvat ennen kaikkea Saksaan, Ruotsiin, Norjaan ja Ranskaan.

Hyviin tuloksiin päästään hyvän yhteistyön siivittämänä

Viime vuosien aikana olemme aktiivisesti luoneet suoria kontakteja asiakasyritystemme ja erityisesti ruotsalaisten ja saksalaisten keskisuurten yritysten sekä suurten kansainvälisten brändien, kuten Nestlé, Henkel, Nomad Foods ja Orkla, välille.

Elintarviketeollisuuden, verkkokauppojen ja jälleenmyynnin alat muodostavat asiakkaidemme ytimen.

Viime vuosien aikana olemme aktiivisesti luoneet suoria kontakteja asiakasyritystemme ja ruotsalaisten ja saksalaisten keskisuurten yritysten sekä suurten kansainvälisten brändien välille 

Olen erityisen onnellinen ja kiitollinen saavuttamastamme läheisestä yhteistyöstä suomalaisyritysten kanssa: sen tuottama arvokas palaute auttaa meitä luomaan yritysten tarpeisiin räätälöityjä tehokkaita vientiaktiviteetteja. 

Saksa jatkaa Suomen erityisenä ystävänä

Komission julkaisi tavoitteensa pakkausten täydellisestä kierrätettävyydestä vuoteen 2030 mennessä. Tämä on osa EU:n kiertotalousstrategiaa. Koko Eurooppa etsii uusia kestäviä ratkaisuja nyt enemmän kuin koskaan, mutta Saksa säilyttää kuitenkin asemansa yhtenä suomalaisyrityksiä kiinnostavimmista markkinoista.

Hienoa on, että saksalaisten käsitys suomalaisista on hyvä ja uusista ratkaisuista kuullaan mielellään – usein Suomi jopa mielletään kestävien innovaatioiden markkinana.

Koko Eurooppa etsii uusia kestäviä ratkaisuja nyt enemmän kuin koskaan

Ensimmäisen kontaktin jälkeen on kuitenkin pitkä matka menestyksekkääseen yhteistyöhön. Niinpä ajoituksen ja liiketoiminnan tilan merkitystä ei tule aliarvioida. Maantieteellinen läheisyys ja suuren markkinan potentiaali luovat suomalaisyrityksille todellakin kiinnostavan väylän kasvattaa liiketoimintaa.

Ota yhteyttä!

Haluatko tietää lisää tulevista Eurooppaan suuntautuvista vientiaktiviteeteistamme? Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä minuun sähköpostitse.

Lisäksi olen paitsi pitämässä puheenvuoron myös tavattavissa Helsingissä 18.–19.5. PacTec-messuilla Pakkausyhdistyksen ständillä.

Tule ihmeessä keskustelemaan yrityksesi kansainvälistymissuunnitelmista.

Lue myös uutinen  Suomen merkitys kiertotalouden veturina kasvaa

 

Tervetuloa mukaan Bio and Circular Finland -ohjelmaan