Siirry sisältöön
Blogi 07.05.2019

Herätys ja katse horisonttiin!

EU:n Horisontti 2020 -puiteohjelma avaa syksyllä uudet mittavat rahoitushaut. Pelkästään bio- ja kiertotalousalan hankkeisiin on varattu noin 500 miljoonaa euroa. Suomalaisten yritysten ja muiden organisaatioiden kannattaa siis olla hereillä nyt!
Kirjoittajat

Asiantuntija Outi Kauppinen
outi.kauppinen (at) businessfinland.fi
Puh. +358 40 820 4141

Asiantuntija Heini Günther
heini.gunther (at) businessfinland.fi
Puh.  +358 40 502 0042

Kiertotalouden kehittäminen on välttämätöntä planeettamme rajallisten resurssien näkökulmasta. Horisontti 2020 -ohjelma vastaa tähän haasteeseen rahoittamalla runsaasti bio- ja kiertotaloushakuja vuonna 2020. Aiheet kattavat laajan skaalan kestävästä teollisesta tuotannosta ruokaturvaan ja kestävään terveyshuoltoon. Kannattaa kurkata myös Bio-based industries JU:n haut

Enemmän kuin rahoitusta

Kansallisesti esimerkiksi Business Finlandin Bio and Circular Finland -ohjelma auttaa saamaan oman idean lentoon. Pidemmällä tähtäimellä kannattaa kuitenkin tähytä Eurooppaan ja kauemmaskin. Horisontti-hankkeet tarjoavat rahoituksen lisäksi myös hyödyllisiä verkostoja, sillä suurin osa hankkeista toteutetaan kansainvälisissä konsortioissa.

Suomalaiset pk-yritykset toteavatkin, että yhteistyö kumppaneiden, kilpailijoiden ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa on hankkeiden todellinen anti.

Mistä kumppanit?

Hankekumppaneiden löytäminen tuntuu usein haastavalta. Ensimmäiseksi kannattaakin perata omat kontaktit Suomessa ja ulkomailla. Seuraa esimerkiksi sitä, ketkä suomalaiset ovat olleet mukana aiemmissa EU-projekteissa ja mieti, voisitko hakeutua mukaan näiden kautta. Liity alan ”klubeihin”, kuten Eurooppalaisiin teknologia-alustoihin, joissa pääset verkostoitumaan ja edistämään omaa visiotasi. Osallistu strategisesti Horisontti 2020 -infopäiviin ja partnerointitapahtumiin.

Järjestämme 24.5.2019 Horisontti 2020:n verkostoitumistapahtuman info- ja koulutustilaisuudenTilaisuudessa autamme sinua valmistautumaan mahdollisimman hyvin Brysselissä järjestettäviin hankekonsortioiden info- ja verkostoitumistapahtumiin.

Business Finlandista saa apua koko hakemusprosessin ajan. Me autamme löytämään oikean haun ja voimme selventää hakutekstejä. Business Finland on väliporras EU-komissioon päin, eli meidän kontaktejamme kannattaa hyödyntää. Meiltä voi myös hakea valmistelurahoitusta Horisontti 2020 -hakemuksen valmisteluun.

Kannustamme suomalaisia hakemaan oman osansa eurooppalaisesta kakusta!