Siirry sisältöön
Blogi 26.11.2020

Nopeuta teollisuuden 5G:n liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä ja kaupallistamista yhdessä ekosysteemipartnereiden kanssa

Kaupallistaminen on iteratiivinen arvonluontiprosessi, jossa vastataan markkinoiden ja asiakkaiden kysyntään. Jotta pystytään luomaan arvoa, lisäämään tuottavuutta ja nopeuttamaan kehitystä kohti kestävämpää maailmaa, kaikki toimenpiteet on suunniteltava ja toteutettava tehokkaasti yhdessä yritys- sekä tutkimus- ja kehityskumppaneiden kanssa.
Kirjoittaja
Jarkko Pellikka

Jarkko Pellikka johtaa Nokian Unlocking Industrial 5G -ohjelmaa.

jarkko.pellikka (at) nokia.com
+358 40 7239 779

Tavoitteiden saavuttamiseksi ja arvon luonnin varmistamiseksi toimialojen välisten tiimien on työskenneltävä rinnakkain, kun ne kehittävät innovatiivisia globaaleja liiketoimintamahdollisuuksia ja testaavat uusia tekniikoiden tosielämän tilanteissa.

Me Nokian Veturi-ohjelmassa hyödynnämme Nokia Bell Labs Future X Lab:iä Nokian Espoon kampuksella yhteistyössä teollisuuskumppaneiden ja tutkijoiden kanssa lupaavimpien teollisten ratkaisujen ja sovellusten testaamiseen, validointiin ja demonstrointiin. Omalla 5G-yksityisverkollaan, pilvellään ja langattomalla kattavuudellaan, jotka on yhdistetty suomalaisiin 5G-testiverkkoihin, Future X Lab antaa Nokian ekosysteemikumppaneille mahdollisuuden esitellä ratkaisujaan ja parantaa mahdollisuuksia sitouttaa markkinoita.

Business Finland järjesti kilpailun, jossa se haastoi kansainvälisesti toimivia yritysverkostojen vetureja ratkaisemaan merkittäviä tulevaisuuden haasteita ja kasvattamaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointejaan Suomeen. Nokia on yksi haastekilpailun voittajista. Voittajayritykset ovat sitoutuneet lisäämään TKI-työpaikkojen määrää yhteensä sadoilla ja TKI-investointejaan yhteensä sadoilla miljoonilla euroilla. Onnistuessaan hankkeet johtavat useiden miljardien eurojen lisäinvestointeihin Suomeen. Lue lisää veturiyritysten haastekilpailusta