Siirry sisältöön
Case 23.05.2017

Laitex: Johdon innon on tartuttava myös työntekijöihin

Kuljettimia ja kuljetinjärjestelmiä valmistavan Laitex Oy:n menestyksen taustalla vaikuttaa hyvä johtaminen. Yrityksen toimitusjohtaja Lasse Kurronen näkee urheiluvalmennuksessa ja yritysjohtamisessa paljon samaa: molemmissa on kyse ihmisten motivoinnista.
Lisätietoja
Lasse Kurronen

Laitex Oy
puh. 0400 679 968
lasse.kurronen(a)laitex.fi

Vuonna 1986 perustetun lappeenrantalaisen Laitexin tarina alkoi konttorista, jossa oli vain puhelin ja piirustuslauta. Yhden miehen yritykselle on tapahtunut vuosien saatossa paljon. Laitex on kasvanut lähes 60 henkilöä työllistäväksi teollisuusyritykseksi, jonka liikevaihto on yli kymmenen miljoonaa euroa ja jonka myynnistä suurin osa viedään ulkomaille.

Viime vuosina suurimpia vientialueita ovat olleet Eurooppa, Venäjä ja Etelä-Amerikka.

"Alusta asti on ollut selvää, että jos haluamme kasvaa, kansainvälistyminen on välttämätöntä. Kun tehdään kunnianhimoisesti asioita hyvin, kasvu on väistämätön asia", Laitexin toimitusjohtaja Lasse Kurronen kertoo.

Agentit seuraavat markkinoita ympäri maailmaa

Laitex valmistaa kuljettimia ja kuljetinjärjestelmiä raskaaseen prosessiteollisuuteen, kuten voimalaitoksiin. Yritys kansainvälistyi 1990-luvulla Ruotsin- ja Venäjän-myynnin avulla.

Nykyään Laitex tavoittelee kasvua laajentamalla tarjontaansa ja suuntaamalla vahvasti maailman markkinoille.

"Meillä on agentteja ympäri maailmaa. He verkottuvat teollisuuteen ja edistävät myyntityötä vinkkaamalla projekteista", Kurronen kertoo.

Tuotevalikoimaansa Laitex taas on laajentanut projekteilla, joissa kuljettimien lisäksi asiakas saa sähköistykset, automaation, prosessilaitteet ja rakennukset kuljettimien ympärille.

Tekes on auttanut Laitexia tuotekehityksessä. Kymmenen vuotta sitten koko toiminnanohjausjärjestelmä muutettiin Tekesin tuella. Muutama vuosi sitten Tekes oli mukana kehittämässä Laitexille uutta puristusmenetelmää, jonka avulla jauhetaan kuituja uudella tavalla.

Tällä hetkellä Tekesin kanssa suunnitellaan uusia kansainvälistymisstrategioita.

"Tavoitteena on kasvattaa vientiä ja työllistymistä edelleen", Kurronen kertoo.

Töissä pitää olla hyvä fiilis

Laitex luottaa hyvään johtamiseen. Kurronen toimii Suomen naisten salibandymaajoukkueen päävalmentaja. Hän kertoo, että valmentaminen on ollut hänelle paras johtamiskoulu.

"Olen saanut sellaisia oppeja, joita koulussa ei opi", Kurronen kuvaa.

Hänen mielestään niin kauan, kuin koneiden sijaan ihmiset tekevät töitä, töissä pitää olla hyvä fiilis.

"Täytyy olla selkeät tavoitteet, ja työntekijän pitää ymmärtää, miksi hän on töissä. Kun ihminen tiedostaa, minkä takia oma työ on tärkeää, tulokset ovat huomattavasti parempia", hän sanoo.

Valmentaja Kurronen yrittää löytää jokaiselle pelaajalle omat motivointikeinot. Sama tapahtuu johtajana Laitexissa työntekijöiden kanssa.

Verrattuna urheiluun yrityksen johtaminen on kuitenkin jatkuvampi prosessi. Mutta kuten salibandykausikin loppuu, yrityksen tulos on mitattavissa kausittain.

"Kerran vuodessa näkee tilinpäätöksestä, miten meni."