Case 05.03.2019

Kamu turvaa sujuvan pelikokemuksen yhdessä legendaarisen Epic Gamesin kanssa

Vuodesta 2013 lähtien helsinkiläinen Kamu on huolehtinut 100 miljoonan pelaajan hyvästä pelikokemuksesta suosituimmissa PC- ja mobiilipeleissä. Lokakuussa 2018 Kamu sulautui yhteen pelialan ikoni Epic Gamesin kanssa.
Lisätietoja
Simon Allaeys

Studio Director
Epic Games Helsinki
simon.allaeys (at) epicgames.com

www.kamu.gg, www.epicgames.com

"Perustimme Kamun intohimosta pelien pelaamiseen, ei niiden tekemiseen. Pelaajan tyytyväisyys ja pelikokemuksen häiriöttömyys on meidän innovaatiomme. Meidät tunnetaan pelaajien parissa ennen kaikkea Easy Anti-Cheat -palvelustamme, joka estää huijaamisen ja hakkeroinnin peleissä. Pelinkehittäjille me turvaamme liiketoiminnan, koska hakkeroitu ja huijareita vilisevä peli on pian kuollut peli. Kehittäjälle sellainen voi olla kohtalokasta jo kerrasta. Olemme myös laajentaneet portfoliotamme pelaajakokemuksen hallintaan. Sen avulla kehittäjä saa tosiajassa tietoa pelinsä pelaajista ja heidän tarpeistaan. Tuotteeseen kuuluu myös yhteisön rakentaminen pelin ympärille ja tekninen tuki", kertoo Kamun toimitusjohtaja Simon Allaeys.

Eeppinen veto

Eräs kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä pelitaloista, yhdysvaltalainen Epic Games osti Kamun lokakuussa. Epic tunnetaan parhaiten Fortnite-mobiilipelistä sekä suosituimmasta AAA-pelien tekoon käytettävästä pelimoottorista Unreal Enginesta. Kamun ja yhdysvaltalaisten yhteistyö sai alkunsa juuri Fortnitesta, maailman tällä hetkellä pelatuimmasta pelistä. Kamu turvaa Fortniten pelikokemuksen yli 100 miljoonalle päivittäiselle käyttäjälle.

"Nyt meillä on käytössä kaikki tarvittavat resurssit uusille innovaatioille, asiakaskunnan laajentamiseen ja kokonaan uusiin markkinoihin."

Kamun henkilöstömäärä yrityskaupan aikaan oli 28 ja vuoden 2017 liikevaihto 1,3 miljoonaa euroa. Asiakkaina on pelialan suurnimiä, kuten Ubisoft, Bandai Namco ja yli 80 muuta kehittäjää, julkaisijaa ja teknologiayritystä. Kamu jatkaa toimintaansa Epic Games Helsinkinä ja suunnittelee nopeaa kasvua.

Rahoitusta peliliiketoiminnan kehittämiseen

Business Finland on rahoittanut Kamun kansainvälisen liiketoiminnan kehittämistä.

"Business Finlandin rahoitus on ollut Kamulle kriittisen tärkeää kasvun eri vaiheissa. Ensimmäisenä vuotena rahoitus auttoi positiivisen kassavirran generoinnissa ilman ulkoista rahoitusta. Tuotekehityslaina oli erittäin tärkeää Kamun käyttöpääoman varmistamisessa seuraavaksi viideksi vuodeksi. Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitus auttoi meitä kehittämään tuotteemme nykymuotoonsa ja saaman sen globaaleille markkinoille. Tässä vaiheessa aloimme hakea ulkoista rahoitusta kasvun tueksi ja päädyimme yhteen Epicin kanssa", Simon Allaeys sanoo.