Siirry sisältöön
Case 21.12.2018

Liikkumisen palvelujen kasvumoottori kehittää miljardiluokan ekosysteemiä

Kyyti Group Oy kehittää edistyksellistä MaaS- eli liikkuminen palveluna -alustaa, joka kokoaa yhteen liikenneoperaattoreita, yrityksiä ja julkisia tahoja. Business Finlandin myöntämän pääomalainan avulla kehitettävä alusta tarjoaa tulevaisuudessa kuluttajille aiempaa tehokkaampia, helpompia ja ympäristöystävällisempiä liikkumisen palveluita.
Lisätietoja
Pekka Möttö

Toimitusjohtaja
+358 44 974 2477
pekka.motto (at) kyyti.com

Suomalaisen liikkumispalvelualan startup-yritys Kyyti Group Oy:n luoma Smart Mobility Ecosystem edustaa uudenlaista modernin liikennemarkinnan alustaa, jossa julkinen liikenne yhdistyy muihin liikenteen palveluihin.

"Liikkumisen markkina on valtavassa kansainvälisessä murroksessa: sen mittaluokka on maailmanlaajuisesti tuhansia miljardeja", Kyyti Groupin toimitusjohtaja Pekka Möttö kertoo.

Tähän mennessä Kyyti Group on kerännyt yli 20 yritykseltä ja tutkimuslaitokselta sitoumukset osallistua Smart Mobility -ekosysteemiin ja liikkumispalveluiden seuraavan sukupolven yhteiseen kehittämiseen.

Tulevaisuudessa ekosysteemin odotetaan avaavan jäsenilleen uusia markkinoita, edistävän yhteistä tuotekehitystä ja luovan uutta liikevaihtoa, vientiä ja kansainvälistä sijoitustoimintaa yli miljardin euron edestä.

Julkinen liikenne toimimaan haja-asutusseuduilla

Käytännössä ekosysteemin avulla julkinen liikenne voidaan toteuttaa myös kaupunkikeskusten ulkopuolelle ulkopuolelle. Alustan rooli on luoda kytkös asiakkaan ja kulkuvälineen välille.

Alusta tekee liikenteestä ekologisesti kestävämpää ja käyttäjäystävällisempää.

"Toimivalle kaupunkikeskustan ulkopuoliselle joukkoliikenteelle on valtava kansainvälinen kysyntä", Möttö sanoo.

Käytännössä ekosysteemi tarkoittaa liikenteessä muun muassa jo olemassa olevan taksimarkkinan hyödyntämistä.

"Käytetään niitä autoja, jotka liikenteessä jo ovat ja hyödynnetään joukkoliikenteen mukaista hinnoittelua: yksi ihminen maksaa yhdestä penkistä", Möttö kuvaa.

Liikenteen sääntelyn vapautuminen mahdollisti liiketoiminnan, nyt kasvun palaset kasassa

Smart Mobility Ecosystem on yksi Business Finlandin kasvumoottori-kilpailutuksen voittaneista hankkeista, joille on myönnetty pääomalainaa. Kasvumoottorirahoituksen tarkoitus on tuottaa Suomeen uutta miljardiluokan liiketoimintaa.

Suomella on nyt oiva aika toimia, sillä liikennealan sääntelyn vapautuminen helpottaa liikennealan toiminnan kehittämistä. Lisäksi Suomen maine maana, jossa liikennejärjestelmä on rakentunut käyttäjä- ja palvelulähtöisesti, auttaa ekosysteemin kasvua.

"Nämä asiat yhdistettynä Business Finlandin rahoitukseen ovat tehneet kansainvälisen liikennepalveluekosysteemin kehittämisen mahdolliseksi", Möttö sanoo.

"Me suomalaiset olemme älyliikenteessä maailman vetureita. Meidän on pysyttävä mukana markkinan muutoksessa myös tulevaisuudessa", Möttö muistuttaa.

Katso video: Toimitusjohtaja Pekka Möttö esittelee Smart Mobility -ekosysteemin kasvuvision Business Finlandin kasvumoottori-infossa 14.12.2018.

Smart Mobility Ecosystem (pdf)

Lisätietoja kasvumoottoreista

Kasvumoottorit ovat yli miljardin euron uuteen liiketoimintaan, vientiin tai Suomeen kohdistuviin investointeihin tähtääviä ekosysteemejä. Business Finland tarjoaa rahoitusta mm. kasvumoottoreiden alustayhtiöiden pääomitukseen. Business Finland myönsi marrakuussa 2018 viidelle alustayhtiölle yhteensä noin 30 miljoonan pääomalainan. Kasvumoottoreita toteutetaan yritysvetoisella yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja julkisten toimijoiden kumppanuusmallilla, jolla tavoitellaan ratkaisuja globaaleihin markkinamurroksiin ja luodaan uusia kasvualoja Suomeen. https://www.businessfinland.fi/kasvumoottorit

Teksti: Kaiku Helsinki
Kuva: Kyyti Group