Siirry sisältöön
Case 21.08.2019

Brasilian markkinat avautuvat suomalaiselle terveysalan teknologiaosaamiselle

Brasilian sairaala-ala on havaittu sopivaksi vientikohteeksi Suomen terveysteknologian teollisuudelle. Jo yhdeksällä suomalaisyrityksellä on pilottihankkeita Brasilian markkinoilla, ja tilaa riittää myös uusille tulokkaille.
Lisätietoja


João Bordon
Advisor
joao.bordon (at) businessfinland.fi

Matti Landin
Trade Commissioner
matti.landin (at) businessfinland.fi

Business Finlandin Brasilian tiimi on työskennellyt lujasti pohjustaakseen suomalaisten terveys- ja hyvinvointiyritysten pääsyä markkinoille. Järjestelmällinen työ on tuottanut tuloksia: Suomea pidetään nyt yhtenä johtavista maista, jonka tarjooma ja kyvykkyys vastaa Brasilian sairaalamarkkinoiden tarpeisiin.

Brasilia on yksi houkuttelevin ja lupaavin terveydenhuollon globaaleista markkinoista, ja sijoittuu Maailmanpankin vertailussa kahdeksanneksi maailmassa. Brasilian yksityinen terveyssektori on kolmanneksi suurin maailmassa ja yksityiset sairausvakuutusmarkkinat toiseksi suurimmat. Maassa on kasvavaa kysyntää uusille teknologioille ja innovatiivisille liiketoimintakäytännöille, joilla voidaan parantaa terveydenhuollon laatua, turvallisuutta ja tehokkuutta. Noin 80 % Brasilian tarvitsemasta teknologiasta hankitaan ulkomailta.

Sopivaa teknologiaa hakeva Brasilia tuli International Finance Corporation TechEmerge matchmaking -ohjelman kohdemaaksi vuonna 2018. Ohjelmaan kutsutut suomalaisyritykset sijoittuivat hyvin: brasilialaiset terveydenhuollon toimijat vahvistivat noin 20 yrityksen sopivuuden markkinoille.

Onnistumisen jälkeen käynnistyi systemaattinen työ yritysten markkinoillepääsyn tukemiseksi. Business Finlandin Senior Adviser Kari Ruutu vieraili Brasilian isoimmissa sairaaloissa esittelemässä koko suomalaista tarjoomaa, kartoittamassa markkinatarpeita ja tunnistamassa potentiaalisia bisneskumppaneita suomalaisyrityksille. Seuraava askel oli yhteyksien luominen: Business Finlandin tiimi keskusteli Skypen kautta suomalaisten yritysten kanssa tunnistaakseen mahdolliset kumppanit. Osapuolten ymmärryksen rakentamisen jälkeen tiimi on fasilitoinut Skype-kokouksia sekä vierailuja Brasilian johtavien sairaaloiden/lääketieteellisten diagnostiikkayritysten ja suomalaisten yritysten välillä niin Brasiliassa kuin Suomessa.

Prosessi käynnistyi tyhjästä keväällä 2018, mutta Suomen vahva yritystarjooma on saavuttanut hyvän maineen ja Suomea pidetään Brasilian markkinoiden näkökulmasta korkean potentiaalin maana. Yli 20 suomalaisyritystä, kuten Buddy Healthcare, Combinostics ja Megical, on esitelty mahdollisille brasilialaisille yhteistyökumppaneille (esim. sairaalakompleksit, lääketieteelliset diagnostiikkayritykset, jne.), ja näistä yhdeksän yritystä on käynnistänyt markkinoillepääsyyn tarvittavat pilottiprojektit.

Trade Commissioner Matti Landin ja advisor Joao Bordon Business Finlandin Brasilian toimistosta uskovat, että markkinalla on valoisa tulevaisuus. ”Suomalainen tarjooma vastaa erittäin hyvin Brasilian nykyisiä tarpeita. Meitä pidetään terveysteknologian TOP 3 -maana yhdessä Yhdysvaltojen ja Israelin kanssa markkinoille soveltuvien potentiaalisten yritysten suhteen. Muut maat ovat edelleen kaukana jäljessä”, toteaa Landin.

Business Finland on myös aloittanut tiiviin yhteistyön Techtools ventures -yrityksen kanssa. Johtavalla sijoitusyrityksellä on sekä varoja että asiantuntemusta paikallisesta liiketoiminnasta.

”Kumppanuus Techtoolsin kanssa avaa uusia mahdollisuuksia, joita tutkimme parhaillaan. Verkostossa on ehdottomasti tilaa suomalaisille yrityksille ja kutsumme kaikkia Brasilian markkinoista kiinnostuneita tahoja ottamaan yhteyttä”, sanoo Bordon.

Business Finland järjestää suomalaisille terveysteknologiayrityksille Brasiliaan keskittyvän tapahtuman Helsingissä 19.9.2019. Tarjolla on näkemyksiä markkinasta sekä rahoitusmahdollisuuksia. Varmista, että varaat paikkasi!

P.S. Haluatko pysyä ajan tasalla globaaleista trendeistä ja liiketoimintamahdollisuuksista? Business Finlandin Markkinamahdollisuudet palvelu avaa ikkunan globaaleille markkinoille. Ympäri maailmaa toimiva Team Finland -asiantuntijaverkostomme raportoi havainnoistaan portaalissa, jonka liidejä voit hyödyntää ilmaiseksi!