Siirry sisältöön
Case 16.06.2020

Lapuan Kankurit: Täytyi tehdä päätös, lähdemmekö saneeraamaan vai kehittämään

Lapuan Kankurit on lapualainen pellava- ja villakutomo, joka panostaa voimakkaasti vientiin. Koronaviruksen vuoksi liikkeet ovat joutuneet sulkemaan oviaan vientimaissa ja yrityksen omat liikkeet Suomessa ovat olleet suljettuina.
Lapuan kankurit
  • Lapualainen pellava- ja villakutomo
  • Perustettu 1917
  • Kehittää uutta B2B-segmenttiä sekä tilaustuotantoprosessia Business Finlandin häiriötilannerahoituksella

- Toimimme kuluttajatuotesegmentillä globaalisti, ja siksi tämä pandemia iski meihin rajusti, kertoo Jaana Hjelt, Lapuan Kankureiden markkinointijohtaja. 

- Meille kivijalkakaupan rakennemuutos on ollut erityinen. Täytyi tehdä päätös, lähdemmekö saneeraamaan vai kehittämään. Business Finlandin tuki on ollut yksi merkittävä tekijä siihen, että uskallamme lähteä kehittämään, toimitusjohtaja Esko Hjelt jatkaa. 

Jaana ja Esko Hjelt uskovat, että pandemia muuttaa liiketoimintaa pysyvästi ja vahvistaa jo nyt nähtävillä olevia trendejä: lokaalisuutta, yhteisvastuuta, vastuullisuutta ja digitalisaatiota. 

Lapuan kankurit sai Business Finlandilta häiriötilannerahoitusta, joka aiotaan käyttää uuden B2B-segmentin kehittämiseen sekä koko tilaustuotantoprosessin kehitykseen. Tavoitteena Hjelteillä on työpaikkojen säilyttäminen, eteenpäin kehittyminen sekä kasvaminen.

 

Business Finland tarjoaa kaiken, mitä uudistumiseen ja kansainvälistymiseen tarvitaan. Joko sinulla on käytössäsi työkalut, jotka kansainväliseen menestykseen tarvitset?

Tutustu palveluihimme