Siirry sisältöön
Case 10.01.2020

Soil Scout: Suomalainen huippuinnovaatio mullisti maaperän tarkkailun

Suomalaisen Soil Scoutin kehittämä langaton monitorointijärjestelmä niittää mainetta maailmalla – ja ansaitusti.
Lisätietoja
Jalmari Talola

jalmari.talola (at) soilscout.com
+358 40 8201709

Jo heti alkuun oli selvää, ettei Soil Scout halunnut jäädä vain Suomen rajojen sisäpuolelle. Kansainväliset markkinat olivat tähtäimessä liikkeelle lähdöstä asti. Päätös kannatti, ja työ kantaa nyt hedelmää.

Alku ei ollut kuitenkaan helppo. Tuote oli valmis, mutta sen markkinoille saattaminen osoittautui haastavaksi. Lopulta, kun sopiva yhteistyökumppani löytyi, rattaat lähtivät pyörimään ja ensimmäisen mittalaitteen valmistus voitiin aloittaa.

Suomen pelloilta maailman markkinoille

Soil Scoutissa on kyse uraauurtavasta teknologian innovaatiosta. Sen kehittämä langaton monitorointijärjestelmä, joka on ainoa laatuaan maailmassa, tuottaa tietoa maaperän vallitsevista olosuhteista, kuten lämpötilasta, kosteudesta ja johtokyvystä. Anturit haudataan maahan haluttuun syvyyteen. Mittaustulokset välittyvät pilvipalveluun, jossa tiedot ovat käyttäjän seurattavissa reaaliaikaisesti.

Soil Scoutilla on vahva jalansija myös Suomen rajojen ulkopuolella. Sillä on tällä hetkellä jo reilu tuhat aktiivista anturia maaperässä ympäri maailman. Asiakkaita on yli sata, mm. muun muassa Lontoon legendaarinen Wembley Stadion ja Philadelphia Phillies -jalkapallostadion.

Kaikkea ei tarvitse tehdä härkäpäisesti itse

Soil Scout sai Business Finlandilta korvaamatonta apua valmistautuessaan kansainvälistymiseen.

"Rahoituksen turvin pystyimme muokkaamaan ja kehittämään tuotteemme kohdemarkkinoille soveltuviksi. Business Finland auttoi meitä myös löytämään sopivat kansainväliset kumppanit", kertoo Soil Scoutin toimitusjohtaja Jalmari Talola.

Yrityksille, jotka haluavat kasvattaa vientiään, Soil Scoutin viesti on harvinaisen selvä: yksin ei tarvitse yrittää selvitä kaikesta – yhteistyössä on taikaa.

"Suomesta löytyy pilvin pimein erilaisia palveluntarjoajia, jotka tarjoavat konsultointiapua ja vinkkejä verkostoitumiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Oikeat kumppanit ovat tärkeitä, kun haetaan lisävoimaa kansainvälistymiseen", kertoo Talola.

Soil Scout

  • perustettu vuonna 2013
  • alkamassa monta pilottiprojektia (mm. Sri Lankassa etsitään koealuetta antureille, joiden tarkoitus on ennustaa maanvyöryjä)

Tule Business Finlandin asiakkaaksi