Siirry sisältöön
Case 14.04.2020

Suomalainen Precordior sai EIC-tukea sydänsairauksia tunnistavan älypuhelinsovelluksen kehittämiseen

Precordior Oy sai kaksi miljoonaa euroa Euroopan innovaationeuvoston tukea sydämen toimintaa mittaavan CardioSignal by Precordior® -tuoteperheensä tuotekehitykseen, kliinisiin tutkimuksiin, sertifiointeihin, markkinointiin ja muihin markkinoille menoon liittyviin toimenpiteisiin.
Lisätietoja

EIC Accelerator -rahoituksesta

Heini Günther 

Business Finland
+358 40 502 0042
heini.gunther (at) businessfinland.fi

Precordior Oy:stä

Juuso Blomster

Chief Executive Officer
Precordior
+358 50 3100 194
 juuso.blomster (at) precordior.com

Tuotekuva

Euroopan innovaationeuvosto (EIC) tarjoaa keskitetysti innovaatiorahoitusta, jolla on tarkoitus jalostaa tieteen tuloksia uudeksi liiketoiminnaksi ja auttaa innovatiivisia yrityksiä laajentamaan toimintaansa.

-  EU-tuen myöntäminen tulee merkittävästi nopeuttamaan tuotekehitystämme ja mahdollistaa huomattavien investointien tekemisen markkinoille tulon mahdollistamiseksi. Se, että tämä tuki on erittäin haluttu ja vaikeasti saatavissa, alleviivaa sitä, että myös ulkopuoliset alan ammattilaiset jakavat näkemyksemme ratkaisumme mahdollisuuksista, Juuso Blomster, Precordior Oy:n toimitusjohtaja ja kardiologi, iloitsee.

Mobiilisovellus osaa tunnistaa sydämen eteisvärinän

Yrityksen taustalla on Turun yliopistossa tehty työ, jossa tutkittiin sydämen eteisvärinän tunnistamista ja uutta mittausmenetelmää. Business Finland myönsi idean kaupallistamisen valmisteluun Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa (nykyiseltä nimeltään Research to Business) -rahoitusta. Valmistelutyössä tutkittiin sydämen eteisvärinän tunnistamista ja uutta mittausmenetelmää. Vuonna 2016 ryhmä tutkijoita sekä lääketieteen, teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijoita perusti Precordior Oy:n tutkimusprojektin spin-off-yrityksenä.

Precordior Oy kehittää ainutlaatuista ja patenttisuojattua ratkaisua sydänsairauksien nopeaan ja luotettavaan tunnistamiseen. Teknologia perustuu älypuhelimien sisäänrakennettuihin liikeantureihin, kiihtyvyysanturiin ja erityisesti gyroskooppiin, jotka mahdollistavat sydämen kiertoliikkeen mittaamisen ja analysoinnin. Ratkaisu ei vaadi minkäänlaisia lisälaitteita, pelkkä älypuhelin riittää. CardioSignal-mobiilisovelluksen ensimmäinen kaupallinen versio julkaistiin kesällä 2019.

- Kehittämällämme CardioSignal-mobiilisovelluksella kuka tahansa voi helposti tarkistaa sydämensä toimintaa ja havaita eteisvärinän 96 % tarkkuudella. CardioSignal-sovellusta on helppo käyttää. Mene makuulle, rentoudu, paina Aloita-painiketta ja aseta puhelin rintakehällesi näyttö ylöspäin. Minuutin pituisen mittauksen aikana on hyvä olla puhumatta ja liikkumatta. Älypuhelin lähettää sovelluksen mittausdatan CardioSignal-pilvipalveluun analysoitavaksi. Muutama sekunti mittauksen päättymisen jälkeen näet analyysin tuloksen älypuhelimestasi, kuvaa Juuso Blomster.

Lue pidempi uutinen aiheesta Euroopan komission Suomen edustuston sivuilta

Lisätietoja

EIC Accelerator -rahoituksesta suomeksi 
EASMEn EIC Accelerator -sivut

Lue myös muista EIC-rahoituksen saaneista suomalaisyrityksistä

Osana EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -puiteohjelmaa toimivalle Euroopan innovaationeuvostolle (EIC) on vuosille 2019–2020 myönnetty yli 2 miljardin euron rahoitusbudjetti, joka kattaa koko innovaatioketjun. Pathfinder-rahoituksella tuetaan huipputeknologian ja läpimurtoinnovaatioiden tutkimusvaihetta. Accelerator-rahoituksella tuetaan startup-yrityksiä ja pk-yrityksiä kehittämään innovaatioita ja kasvattamaan ne vaiheeseen, jossa niillä on paremmat mahdollisuudet saada yksityistä rahoitusta. Maaliskuussa 2020 Euroopan innovaationeuvosto myönsi 344 miljoonaa euroa tukea kaikkiaan 107 innovatiiviselle tutkimushankkeelle ympäri Eurooppaa.

 Kuva: Precordior