Siirry sisältöön
Case 14.12.2021

Aavameri on puhtaan Itämeren asialla

Turun saaristossa toimiva Aavameri järjestää opastettuja melontaretkiä ja -kursseja sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkaille. Saaristo on luonnoltaan ja kulttuuriltaan vetovoimainen sekä aito ja kestävä kehitys on olennainen osa alueen imagoa. Itämeren alueella toimiminen edellyttää myös Aavamereltä vastuullista toimintaa.
Aavameri
  • Aavameri järjestää opastettuja melontaretkiä ja -kursseja sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkaille.
  • Yrityksellä on ollut ympäristövastuusuunnitelma jo 15 vuotta ja laatu- sekä kehitystyötä on tehty vuosikausia.
  • Aavameri on saanut kärkituotepalkinnon Visit Finland Authentic Experience kolmen päivän opastetuista melontaretkistään sekä Business Finlandin kestävän kehityksen kärkiyritys -kunniamaininnan. Yritykselle myönnettiin Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki 2020.

Lisätietoa Sustainable Travel Finland -ohjelmasta

Vastuullisuus on aina ollut mukana Aavameren toiminnassa. Laatu- ja kehitystyötä on tehty vuosikausia, sillä asiakkaat arvostavat ja etsivät laadukkaasti ja vastuullisesti tuotettuja kohteita ja aktiviteetteja.

– Aavameren toiminta on täysin riippuvainen hyvin voivasta Itämerestä, vahvasta ja rikkaasta saaristolaiskulttuurista sekä autenttisista yhteistyökumppaneista saaristossa. Teemme mitä teemme rakkaudesta saaristoon, enkä voisi kuvitella tekevämme muunlaista toimintaa kuin sellaista, joka tukee saariston elinvoimaisuutta myös tulevaisuudessa. Tämä näkyy kaikessa mitä teemme, Aavameren omistaja Benjamin Donner kertoo.

Aavameri talvimelonta

Aavameri rakentaa kaikki tuotteensa mahdollisimman ympäristöystävällisiksi, joka näkyy muun muassa paikallisruuan ja kohteiden valinnassa. Asiakkaat odottavat jo, että saaristossa toimiva melontayritys toimii kestävän kehityksen mukaisesti.

– Iso osa asiakkaista ei koskaan palaisi meille, jos pettyisivät kestävän kehityksen satsauksiin. Paikallinen ruoka, savukalan hakeminen paikallisen kalastajan saarelta, saaristokylässä vierailu ja saariasukkaan tarjoama sauna ja illallinen – tällaiset asiat yllättävät asiakkaita positiivisesti ja luovat hyvää tunnelmaa asiakkaille.

– Kestävän kehityksen näkyvyys tuotteissa ja toiminnassa on ollut yksi tekijä, joka on tehnyt mahdolliseksi korottaa tuotteiden hintoja, sillä monet maksavat mielellään todetusta laadusta ekstraa. Kestävä kehitys on myös tuonut muutamia uusia yhteistyökumppaneita kuten ulkomaalaisia matkatoimistoja jotka satsaavat nimenomaan vastuullisiin matkailutuotteisiin, Donner lisää.

Aavameri talvimelonta

Verkostoituminen muiden kestävään kehitykseen satsaavien paikallisten yritysten kanssa on ollut jopa haastavaa niiden vähäisen määrän vuoksi. Aavamerellä toivotaankin saaristoon lisää yrityksiä kestävälle polulle.

–  Kestävään kehitykseen satsaavia yrityksiä on saaristossa vielä suhteellisen vähän ja on siksi vaikeata rakentaa toimivaa yhteistyöverkostoa. Tarvitsisimme kestäviä majoituksia, paikallisruuan tuottajia ja muita aktiviteettituottajia laajentaaksemme tuotekokonaisuuksia ja voidaksemme tarjota vielä enemmän kestäviä huipputuotteita. Olemme pyrkineet auttamaan myös muita yrityksiä kestävällä polulla, Donner jatkaa.

Aavameren saaristoherkkuja

Aavameri toimii Saaristomeren kansallispuiston yhteistyösopimusyrityksenä ja on ainoa suomalainen ISKGA-valtuutettu merimelontakeskus. Yritys sai Sustainable Travel Finland -merkin vuonna 2020. Lisäksi se on saanut kärkituotepalkinnon Visit Finland Authentic Experience kolmen päivän opastetuista melontaretkistään sekä Business Finlandin kestävän kehityksen kärkiyritys -kunniamaininnan. Pitkäjänteinen työ on tuonut myös Itämeren maiden kestävän kehityksen pääpalkinnon 2020 luokassa 'The most sustainable private tourism services provider' ja toisen sijan luokassa 'The most sustainable product and exceptional services'.