Siirry sisältöön
Case 30.11.2021

Talent Explorer -rahoitus auttaa palkkaamaan oikean henkilön oikeaan aikaan

Kun terveysinformatiikan startup Adusso tutustui juuri sopivaan kaksikieliseen alan osaajaan, se päätti panostaa liidien hankintaan ja englanninkielisten vientimarkkinoiden kartoitukseen.

Talent Boost -verkosto auttaa yrityksiä löytämään ja rekrytoimaan tarvitsemansa kansainväliset osaajat. Hyödynnä eri toimijoiden palveluita verkostoitumisesta palkkaukseen ja auta yrityksesi kasvuun kansainvälisten osaajien avulla.

Teknologiastartupille tyypilliseen tapaan Adusso panosti toiminnan alkuvaiheessa vahvasti tuotekehitykseen, jonka tuloksena syntyi käyttökokemuksen monitorointiratkaisu potilastietojärjestelmien käyttöönottoon ja jatkuvaan kehitykseen. Pohjoismaissa Adusson asiakkaita ovat esimerkiksi Apotti ja UNA, ja yritys on tehnyt tutkimusyhteistyötä mm. Turun yliopistollisen keskussairaalan ja Helsingin yliopistollisen sairaalan kanssa.

"Ratkaisu on muutettu laitteesta kokonaan digitaaliseksi pilvipalveluksi, jolla voidaan kerätä lääkärien ja hoitajien käyttökokemuksia ja parannusehdotuksia järjestelmien kehittämiseen ja ongelmatilanteiden selvittämiseen", sanoo Adusson toimitusjohtaja ja perustaja Janne Pitkänen.

Natiivi osaaja markkinakartoitukseen

Alkuvuodesta 2020 Pitkänen tapasi startup-messuilla saadun kontaktin kautta Melissa Welanderin. Yhdysvalloissa suomalaisessa perheessä kasvanut Welander oli suorittanut terveysinformatiikan kandidaatin opinnot Washingtonin yliopistossa ja teki maisterin tutkintoa Turun yliopistossa.

"Mietin, että tässä voisi olla oikea hetki ja oikea henkilö tekemään meille markkinakartoitusta, asiantuntija- ja avainhenkilöhaastatteluja sekä liidien generointia ja kokeilevaa markkinointia englanninkielisille markkinoille. Melissaa kiinnosti myös tehdä gradunsa meille", kertoo Pitkänen.
Huhtikuussa 2020 Adusso haki Welanderin palkkaamiseen Business Finlandin Talent Explorer -rahoitusta, joka voi kattaa puolet uuden työntekijän kustannuksista 20 000 euroon asti.

"Se oli meidän ensimmäinen merkittävä satsaus vientimarkkinoille. Meille oli myös tärkeää löytää natiivisti jenkkienglantia puhuva henkilö. Voin rallienglannilla tarkemmin selittää asioita, mutta sillä ei kannata ensimmäisenä lähestyä uutta asiakasta tai yhteistyökumppania."

Tavoitteena vientimarkkinoiden jättiprojektit

Nyt Adusso tähtää nopeaan kansainväliseen kasvuun. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettu uusien pilviratkaisujen tietoturva-auditointi on loppusuoralla. Sen jälkeen vientitähtäimessä ovat jopa miljardiluokan potilastietojärjestelmien käyttöönottohankkeet Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa, joissa järjestelmien loppukäyttäjinä on kymmeniä tuhansia sairaanhoidon ammattilaisia.

Adusso on myös käynnistänyt A-sarjan rahoituskierroksen valmistelun, joka on herättänyt kiinnostusta Yhdysvalloissa ja Singaporessa asti.

"Se, että pystyimme myös vahvistamaan yrityksen asiakasymmärrystä, markkinointia ja myyntiä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa on ollut Adussolle ihan kullanarvoista", toteaa Pitkänen.

Talent explorer-rahoitus mahdollistaa startupin rohkeampia rekrytointipäätöksiä

Business Finlandin Talent Boost on Suomessa toimiville yrityksille suunnattu palvelukokonaisuus, jonka tavoitteena on saattaa yritykset yhteen kansainvälisten huippuosaajien kanssa.

"Järjestämme muun muassa rekrytointikampanjoita, tapahtumia ja rahoitusta kansainvälisten osaajien palkkaamiseen. Talent Explorer -rahoituksen voimin myös pieni startup voi tehdä rohkeampia rekrytointipäätöksiä, jotka avaavat polkua kansainvälisille markkinoille", sanoo Minh Lam, Service Manager, Talent Boost.

Talent Explorer -rahoitusta voi hakea kansainvälistymisen eri vaiheissa ja se soveltuu useisiin erilaisiin toimenpiteisiin.

"Kannustan yrityksiä tutustumaan Talent Boostin palveluihin ja Talent Explorer-rahoitukseen silloin, kun ne tarvitsevat uutta osaamista tukemaan yrityksensä kansainvälistä kasvua. Palvelumme auttavat yrityksiä palkkaamaan kansainvälisen osaajaan ja näin vauhdittamaan menestystä globaaleilla markkinoilla.”

Lue lisää Talent Explorer-rahoituksesta ja Talent Boostin palveluista!