Siirry sisältöön
Case 05.11.2021

Yrittäjä – palkkaa Talent Explorer -rahoituksella kansainvälinen osaaja ja lisää vientimarkkinoinnin osumatarkkuutta

Keypron filippiiniläinen osaaja kertoo ohjelmisto- ja palveluyrityksen tekniikasta paikallisella kielellä ja ymmärtää markkinoinnin kannalta tärkeät kulttuurierot.

Verkko- ja paikkatietoratkaisuihin erikoistuneen Keypron asiakaskuntaan kuuluu esimerkiksi teleoperaattoreita, vesilaitoksia, kaukolämpö- ja kaasutoimijoita eri puolilla maailmaa. Yrityksen vientistrategia perustuu yhteistyöhön kohdemaasta tai laajemmalta markkina-alueelta valitun kumppanin kanssa.

– Haemme toimijoita, jotka haluavat tehdä verkko- ja paikkatietoon liittyvää liiketoimintaa meidän ratkaisuilla – ei vain jakamaan meidän softaa, vaan myös rakentamaan omia lisäarvopalveluita sen päälle, kertoo Toni Paila Keyprolta.

Päätimme, että tehokkain tapa on palkata sopiva henkilö paikalliselta yhteistyökumppanilta ja tuoda hänet Suomeen meidän pääkonttoriin työskentelemään asiakascasejen parissa

Viime vuonna Keyprossa pohdittiin keinoja yrityksen kilpailukyvyn ja ohjelmistojen jakelijan osaamisen vahvistamiseen Filippiinien markkinoilla. Lopputulemana Keypro päätti hyödyntää Business Finlandin Talent Explorer -rahoitusta filippiiniläisen työntekijän palkkaamiseen.

– Päätimme, että tehokkain tapa on palkata sopiva henkilö paikalliselta yhteistyökumppanilta ja tuoda hänet Suomeen meidän pääkonttoriin työskentelemään asiakascasejen parissa.

Paikallisen osaajan markkina- ja kulttuurituntemus on rautaa

Keypro haki pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitettua Talent Explorer -rahoitusta, joka kattaa 50 % palkattavan kansainvälisen osaajan kustannuksista, maksimissaan 20 000 euroa.

– Tämä projekti on ollut tosi hyvä kokemus. Uskomme vahvasti, että filippiiniläinen työntekijä parantaa markkinointityön osumatarkkuutta. Hän osaa kertoa meidän tekniikasta paikallisella kielellä ja tuntee kulttuurierot. Tämä on todella kapea B2B-sektori, joten asiakashankinnassa argumentoinnin pitää osua juuri oikeaan kohtaan, toteaa Paila.

Paila näkee Talent Explorer -rahoituksen instrumenttina, joka vähentää kansainvälistymiseen liittyviä riskejä, ja suosittelee ulkomaisen osaajan rekrytointia myös muille vientityöhön panostaville yrityksille.

– Emme todennäköisesti olisi toteuttanut projektia tässä laajuudessa ilman Talent Explorer -rahoitusta. Olemme saaneet paljon lisäoppia kohdemarkkinasta ja syventäneet yhteistyötä jakelijan kanssa. Olemme myös saaneet diversiteettiä meidän työyhteisöön.

Talent Boostista tukea vientiponnisteluihin

Business Finlandin Talent Boost on Suomessa toimiville yrityksille suunnattu palvelukokonaisuus, jonka tavoitteena on saattaa yritykset yhteen kansainvälisten huippuosaajien kanssa. Järjestämme muun muassa rekrytointikampanjoita, tapahtumia ja rahoitusta kansainvälisten osaajien palkkaamiseen.

– ­Monimuotoinen henkilöstö on merkittävä voimavara vientiyrityksille ja auttaa esimerkiksi ymmärtämään erilaisten asiakkaiden tarpeita, neuvottelukulttuuria ja kauppatapoja, sanoo Talent Boostin service manager Minh Lam. 

Kannustan yrityksiä tutustumaan Talent Boostin palveluihin ja Talent Explorer-rahoitukseen, silloin kun ne tarvitsevat uutta osaamista

Talent Explorer -rahoitusta voi hakea kansainvälistymisen eri vaiheissa ja se soveltuu useisiin erilaisiin toimenpiteisiin.

– Kannustan yrityksiä tutustumaan Talent Boostin palveluihin ja Talent Explorer -rahoitukseen, silloin kun ne tarvitsevat uutta osaamista tukemaan yrityksensä kansainvälistä kasvua. Palvelumme auttavat yrityksiä palkkaamaan kansainvälisen osaajaan ja näin vauhdittamaan menestystä globaaleilla markkinoilla, summaa Minh Lam. 

Lue lisää Talent Explorer -rahoituksesta ja Talent Boostin palveluista!