Siirry sisältöön

7/6

Business Finland, Porkkalankatu 1, Helsinki 7.6.2019

AI Breakfast: Innovatiiviset julkiset hankinnat

Kolme eri alojen julkista toimijaa, kolme kunnianhimoista alustatalouden tavoitetta. Tule aamukahvitilaisuuteen kuulemaan, mitkä ovat toimijoiden tarpeet ja mitä liiketoimintamahdollisuuksia alustaekosysteemit luovat.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Yhteinen tekijä opetusalalle, Suomen metsäkeskukselle ja yliopistollisille silmäsairaaloille on tarve laajan alustaekosysteemin kehittämiselle.

Vantaan kaupunki tekee esiselvitystä, jonka tavoitteena on kehittää opetuksen järjestelmäkokonaisuus sekä oppimisen tukemisen ja hallinnon ekosysteemi. Siihen kootaan kaikki sekä opettajan, oppilaan, rehtorin, huoltajien että hallinnon kannalta olennaiset tiedot, järjestelmät ja palvelut.

Suomen metsäkeskuksen tavoitteena on automatisoida digitaalisesti kerätyn datan käsittely ja tulosten analysointi. Näin esimerkiksi metsänomistajien on mahdollista saada reaaliaikaista metsävaratietoa ja tarkastustulokset ovat luettavissa helposti ymmärrettävässä muodossa.

Usean silmäsairaalan yhteisen projektin tavoitteena on kehittää järjestelmä, jossa silmäsairaanhoidon perustiedot siirtyvät tietokantaan automaattisesti. Tietokannasta data siirtyy edelleen muun muassa sähköiseen sairaskertomukseen ja siitä voidaan jalostaa hoidollisia analyyseja.

Lisätietoja tapahtumasta antaa

Piia Moilanen, johtava asiantuntija
Business Finland
piia.moilanen (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 748

Outi Keski-Äijö, ohjelmapäällikkö
Business Finland
outi.keski-aijo (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 663