4/4
Helsinki 4.4.2019

Elintarvikealan vientivalmennus

Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki

REKISTERÖIDY TÄÄLLÄ

Lisätiedot

Hanna-Kaisa Erkkilä, Food from Finland/Business Finland

hanna-kaisa.erkkila (at) businessfinland.fi

 

Saara Lönnroth, Ruokaviraston vientijaosto

vienti (at) ruokavirasto.fi

Tervetuloa elintarvikealan vientivalmennuspäivään 4.4.2019!

Päivän aikana saat ajankohtaiskatsauksen elintarvikeviennin mahdollisuuksista ja vaatimuksista sekä käytännön vinkkejä muun muassa kansainvälistymistoimien rahoitukseen. Vientiklinikat palvelevat osallistujia taukojen aikana. Valmennus on suunnattu erityisesti elintarvikealan pk-yrityksille, mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Maksuton vientivalmennuspäivä järjestetään Team Finland -talossa Helsingissä osoitteessa Porkkalankatu 1. Valmennusta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä, jonka linkki julkaistaan osoitteessa www.ruokavirasto.fi/vienti/vientivalmennus ennen valmennuspäivää. Vientivalmennuspäivän järjestävät yhteistyössä Ruokaviraston vientijaosto ja Food from Finland -ohjelma.

Vientiklinikat: Ruokaviraston vientijaosto, Food from Finland -ohjelma, Enterprise Europe Network, MarketWise-hanke, RuoKasvu-hanke

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 29.3.

PÄIVÄN OHJELMA

09.30  Rekisteröityminen ja kahvi

10–11.45 

Avaussanat, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö

Ruokaviraston ja Food from Finlandin terveiset: mitä uutta on meneillään?, Jenni Kiilholma, Ruokavirasto ja Esa Wrang, Business Finland            

Business Finlandin ja ELY-keskusten mahdollisuudet rahoittaa elintarvikeyritysten kansainvälistymistä, Pirjo Hakanpää, Business Finland ja puhuja avoin, ELY-keskus           

Iskussa maailmalle sparraa yritykset vientikuntoon, Vilja Laaksonen, Iskussa maailmalle -hanke, Aava & Bang Oy           

Tilannekatsaus maailmalta – osa 1 Food from Finlandin, Ruokaviraston ja ulkoministeriön käsittelyssä Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Iso-Britannia, Japani, Kiina, Lähi-Itä, Saksa, Venäjä ja Intia                              

11.45–12.45  Lounastauko (omakustanteinen)

12.45–14.30

Tilannekatsaus maailmalta – osa 2 Food from Finlandin, Ruokaviraston ja ulkoministeriön käsittelyssä Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Iso-Britannia, Japani, Kiina, Lähi-Itä, Saksa, Venäjä ja Intia

Tullin Fintaric-palvelu viejän apuna, Minnaleena Lehikoinen, Tulli

Finnveran vientitakuilla kilpailukykyä ja riskienhallintaa, Outi Mikola, Finnvera

Markkinatietoa maailmalta, Jukka-Pekka Inkinen, MarketWise-projekti, Fennopromo Oy

14.30–15  Kahvit ja keskustelua