Siirry sisältöön

5/5

Webinaari 5.5.2021

Kotimainen AV-ala kiihtyvässä muutoksessa – pula osaajista kasvun esteenä

Klo 10.00 - 11.00

Ilmoittaudu

Lisätietoja

kenneth.nyholm (at) businessfinland.fi

Creative Business Finland on Business Finlandin alainen ohjelma, jonka tavoitteena on toimia uuden suunnan näyttäjänä luoville aloille ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia niin Suomessa kuin kansainvälisesti. AV-ala on yksi ohjelman tärkeimpiä osa-alueita.

Av-alan kasvua on Suomessa siivittänyt erityisesti elokuva- ja televisiotuotannoille suunnatun tuotantokannustimen lanseeraus vuonna 2017 sekä uusien sisällöntilaajayritysten ja rahoitusmahdollisuuksien sekä -muotojen syntyminen. Tämä on johtanut siihen, että osaavaa ja kokenutta henkilökuntaa ei ole riittävästi tarjolla. Tarve kestäville ja kansainväliseen toimintaan soveltuville tuotantotavoille on ilmeinen. Jotta hyvin alkanut kasvu ei pysähtyisi, tulisi muodostaa yhteinen näkemys ja toimintamalli koko toimintaympäristön osaamisen kehittämiseksi.

Medialogi Oy:n Creative Business Finlandille toteuttamassa selvityksessä käydään läpi, mitä osaamistarpeita ja työvoimapuutteita erityisesti elokuva- ja tv-tuotantoammateissa esiintyy sekä miten niihin nyt ja tulevaisuudessa pystytään paremmin vastaamaan.

Selvityksen taustana on luovan talouden tiekarttatyö, jonka avulla tunnistettiin isoja, käynnissä olevia muutoksia luovan talouden kentässä.