Siirry sisältöön

22/10

Online/onsite 5.10.-8.12.2021

Valmennus: Gain new value from your data

Haluatko yrityksesi kehittyvän datan hyödyntämisessä? Haku valmennukseen on päättynyt.

Lisätietoja

 

Outi Keski-Äijö
Head of AI Business
Business Finland
outi.keski-aijo (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 663

Business Finlandin AI Business-ohjelma auttaa yrityksiä toimialasta riippumatta hyödyntämään dataansa liiketoiminnan tukena. Tämän saavuttamiseksi ohjelma pilotoi valmennus & workshop-sarjaa yhteistyössä asiantuntijayritys Futuricen kanssa. Valmennuksen rinnalla julkaistaan webinaaripaketti vastaavilla aiheilla.

Valmennus on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat kehittää kilpailukykyään datan avulla. Yritykset oppivat luomaan datajohdettuja liiketoimintamalleja, vahvistamaan kilpailuetuaan sekä löytämään keinoja kulttuurimuutoksen toteuttamiseksi organisaatioissaan. Valmennuksen jälkeen yrityksellä on valmiudet käynnistää dataliiketoimintansa.

Käytännön asiat

Valmennus toteutetaan neljän työpajan, kotitehtävien sekä verkostotapaamisten muodossa Futuricen asiantuntijoiden luotsaamana. Osallistuvat yritykset muodostavat vertaisverkoston, jonka kanssa vaihtaa ideoita ja keskustella valmennuksen teemoista. Valmennukseen mahtuu enintään 12 yritystä.

Valmennus alkaa lokakuun alussa ja jatkuu joulukuuhun asti. Alustavasti pyrimme järjestämään työpajat fyysisesti Helsingissä, mutta mikäli koronatilanne vaatii, pidetään ne virtuaalisesti. Valmennuksen kielenä on joko suomi tai englanti osallistujista riippuen. Valmennus ja työpajat ovat maksuttomia.

Työpajojen päivämäärät
 • Työpaja #1 tiistai 5.10 13:00 - 17:00
 • Työpaja #2 perjantai 22.10 9:30:00 – 14:15
 • Työpaja #3 torstai 18.11 13:00 – 17:00
 • Työpaja #4 keskiviikko 8.12 9:00-13:00

Hakeminen

Yritysten kriteerit
 • Suomalainen pk-yritys jolla on kansainvälistä liiketoimintaa
 • Yrityksen liiketoiminta on tuottanut hyödynnettävää dataa, ja yritys haluaa luoda siitä uutta arvoa liiketoiminnalleen
 • Osallistuminen valmennussarjaan edellyttää avoimuutta muiden yritysten ja valmentajien suuntaan, mitä tulee omiin datavarantoihin ja ideoihin datan hyödyntämisestä. Siksi suoria kilpailijoita samalta toimialalta ei oteta valmennukseen mukaan.
 • Yritys sitoutuu antamaan Business Finlandille palautetta valmennuksen jälkeen.
Henkilöresurssit
 • Kaikista yrityksistä osallistuu kaksi henkilöä kaikkiin valmennuksen osa-alueisiin. Uskomme, että on tehokkaampaa toimia parina joka voi pallotella ideoita keskenään, ja joka edustaa yrityksen eri osa-alueita.
 • Henkilöiden tulisi olla
  • Yksi liiketoiminnan kehityksestä vastaava henkilö
  • Yksi yrityksen dataa ymmärtävä/hallinnoiva henkilö
  • Molemmat osallistujat ovat sitoutuneet tekemään aloitteen yrityksen muutosprosessista
 • Työpajat 4 x 4h per henkilö
 • Tehtävät ja webinaarit (ennen ja jälkeen työpajojen) 4 x 1 htp per henkilö

Haku valmennukseen on päättynyt.

Arviointi

Yrityksen tulee täyttää yllämainitut kriteerit ja vastata hakemuksen kysymyksiin.
Ideaali hakija on yritys, jolla on alustavia ideoita datan hyödyntämisestä, kykyä heittäytyä ja aitoa paloa kehitystyöhön.

Mikäli yli 12 yritystä hakee valmennukseen, Business Finland arvioi hakemusten perusteella mille yrityksille valmennuksesta on eniten hyötyä ja mitkä yritykset muodostavat monipuolisimman ryhmän. Business Finland tekee lopullisen päätöksen valituista yrityksistä.

Webinaarit

Koska valmennukseen otetaan mukaan vain rajallinen määrä yrityksiä, tahdomme jakaa tietoa ja oppimista kaikille muillekin. Valmennuksen rinnalla julkaistaan neljä webinaaria samoilla teemoilla kuin työpajat, jotka voi katsoa tallenteena. Webinaarit julkaistaan syksyn aikana AI Business-ohjelman nettisivulla.

Tutustu AI Business -ohjelman innovaatiorahoitukseen ja kansainvälistymispalveluihin.