Siirry sisältöön

20/4

Hybriditilaisuus 20.4.2022

AV-alan kasvusopimus -tilaisuus

Klo 9.00-13.00

 

Team Finland -talolla, Porkkalankatu 1 Helsinki tai livelähetyksen kautta verkossa

 

Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen alla olevan linkin kautta.

ilmoittaudu osallistujaksi

 

Lisätietoja

 

Hanna Vuorinen

Head of AV Production Promotion

hanna.vuorinen (at) businessfinland.fi

Kotimainen audiovisuaalinen ala kasvaa ja kehittyy liiketoimintaympäristön ja arvoketjujen muuttuessa nopeasti. Alaan liittyvän kasvupotentiaalin johdosta opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö haluavat tiivistää yhteistyötään ja tukea alan kasvua rakentamalla alalle kasvusopimuksen.

Kasvusopimus on uudenlainen dialogi- ja yhteistyömalli julkisen sektorin ja elinkeinoelämän välillä, jossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti alan eri ulottuvuudet. Kasvusopimuksen tavoitteena on käytännön toimin tukea AV-alan yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Lue lisää kasvusopimuksen nettisivuilta.

Audiovisuaalisen toimialan kasvusopimuksen rakentaminen aloitetaan 20.4.2022 järjestettävällä avoimella tilaisuudella ja pilotoitava toimintamalli valmistuu 31.8.2022 mennessä. Kasvusopimuksen rakentamisen viitekehys syntyy yhteistyössä ministeriöiden ja AV-alan toimijoiden kanssa ja sen sisältöä ja rakennetta kehitetään vuoden kuluessa.

Kasvusopimus on jatkumoa jo tehdyille toimille, joita ovat luovan talouden tiekartta, AV-alan tiekartta, vertailut eurooppalaisiin vastaaviin kasvusopimus konsepteihin, sekä muut alan tutkimukset ja haastattelut.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille suomalaisille audiovisuaalisen alan toimijoille, jotka haluavat olla mahdollistamassa ja rakentamassa alan tulevaisuuden kasvua.

Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 Tervetuloa: Alustajina toimivat toiminnanjohtaja Laura Kuulasmaa, Audiovisual Producers Finland - APFI ry, toiminnanjohtaja Lasse Saarinen, Suomen elokuvasäätiö & Head of Audiovisual Productions Promotion Hanna Vuorinen, Business Finland

9.25 Kasvusopimuksen taustaa ja työskentelyn viitekehys: asiantuntija Timoteus Tuovinen, DMF

9.45 Audiovisuaalisen alan tulevaisuus -paneelikeskustelu: Panelisteina tulevaisuustutkija Ilkka Halava, Prime Frontier Oy & Future Works Oy, toimitusjohtaja Mikko Kodisoja, Fireframe Studios, osakas ja perustajajäsen Tanu-Matti Tuominen, IPR.VC & toimitusjohtaja Liselott Forsman, Nordisk Film & TV Fond

10.50 Millaisia kasvun mahdollisuuksia muutos tarjoaa? -paneelikeskustelu: panelisteina luovajohtaja Ville Vilen, YLE, sisältöjohtaja Ani Korpela, Elisa Oyj, sisältöjohtaja Marko Karvo, MTV & maajohtaja Elina Valtia, Discovery Finland

11.40 Tuotantoyhtiöiden kasvupolut – miten muutos tehdään käytännössä? -paneelikeskustelu: panelisteina sisältöjohtaja ja perustaja Marika Makaroff, Gutsy Animations, toimitusjohtaja ja tuottaja Jani Pösö, It's Alive Films, vastaava tuottaja ja perustajajäsen Roope Lehtinen, Firemonkey, toimitusjohtaja Olli Suominen, Rabbit Films & toimitusjohtaja ja tuottaja Marko Röhr, Matila Röhr Productions

Paneelikeskusteluiden moderaattorina toimii tuottaja-moderaattori Andrea Reuter, All Things Content

12.50 Kasvusopimuksen tulevat askelmerkit: muutoskonsultti Henna-Riika Ruotsalainen, Osaamo Business Design

13.00 Tilaisuus päättyy

Tervetuloa ensimmäiseen kasvusopimusta koskevaan tilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan alan tulevaisuuden mahdollisuuksista!

#KestäväKasvu