Siirry sisältöön

18/5

Helsinki 18.5.2022

Terveysalan Veturihankkeiden kumppanuushaun työpaja

Team Finland -talo
Porkkalankatu 1
Helsinki

 

Klo 10:00-12:00

Lisätietoa

 

Outi Tuovila
Ecosystem Lead
Business Finland
outi.tuovila (at) businessfinland.fi


Laura Mustaniemi
Ecosystem Lead
Business Finland
laura.mustaniemi (at) businessfinland.fi

Tervetuloa fyysiseen terveysalan Veturihankkeiden kumppanuushaun työpajaan!

Business Finlandin Personalized Health Finland- ja Smart Life Finland-ohjelmat järjestävät terveys- ja hyvinvointihankkeiden rakentamisen työpajatilaisuuden. Tilaisuuden tavoitteena on edistää TietoEVRYn ja Nokia2:n Veturi-tiekarttojen mukaisia co-innovation-hankkeita kumppanuus-hakuun. Tilaisuudessa on paikalla henkilöitä Veturi-yrityksistä sekä Business Finlandista.

Veturiyritys on globaaleissa verkostoissa toimiva yritys, jolla on osaamista ja halua kiihdyttää toimialansa innovaatiokenttää. Business Finlandin rahoitus kannustaa veturiyrityksiä lisäämään huomattavasti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa Suomessa sekä luomaan uusia työpaikkoja ja uuteen liiketoimintaan tähtääviä miljardiluokan ekosysteemejä. Veturiyritykset ratkaisevat merkittäviä tulevaisuuden haasteita ekosysteemikumppaniensa kanssa.

Työpaja tukee seuraavaa Veturiyritysten kumppanuushakua, jossa rakennetaan kumppanuushakuun erityisesti terveys- ja hyvinvointialan co-innovation -hankkeita. Työpajassa edistetään yritysten välisiä yhteishankkeita, yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välisiä yhteishankkeita tai tutkimusorganisaatioiden välisiä yhteisiä hankkeita. Seuraava kumppanuushaku päättyy 30.9.2022.

Nokian COMPETITIVE EDGE -Veturihanke keskittyy disruptiiviseen tutkimukseen ja kehittämistoimenpiteisiin ja vahvaan ekosysteemiyhteistyöhön, jonka tavoitteena on luoda johtava Reunalaskenta-ekosysteemi Suomeen. Terveyden ja hyvinvoinnin ala digitalisoituu nopeasti hyödyntäen 5G-teknologiaa. Nokia rakentaa työpajoissaan use caseja ja hakee kumppaneita, ideoita ja ratkaisuja seuraavissa aihepiireissä:

  • Työpaja 1: Mobile robotics with private 5G network in medical operating room: Mobile robotics with private 5G network in medical operating room environments for creating intelligent edge platform and architecture.

  • Työpaja 2: Competitive EDGE for competitive advantage in competitive sports: The core of the project is to research and analyse what 5G, edge computing, IoT, AR/VR technologies, AI&ML, and gaming can provide and how those can be applied in creating data secure, fast and competitive advantage delivering holistic service concept ecosystem for sports and wellbeing.

  • Työpaja 3: Movable healthcare platform:
    • Basic eHealth services for remote area, independently
    • Scalable wireless communications to remote hospital
    • Local analytics capability for critical functions. Distributing sufficient, scalable and adjustable eHealth services within the service area, outside the university/central/other hospitals.

TietoEVRYn Luottamukseen perustuva digiyhteiskunta -Veturihankkeen tavoitteena on laajentaa tutkimusyhteistyötä ja nopeuttaa uusien teknologioiden käyttöönottoa, kehittää Suomen teknologiaosaamista sekä ekosysteemijohtamisen kautta mahdollistaa suomalaisille IT-yrityksille reitti globaaliin liiketoimintaan kasvattaen Suomen teknologiavientiä.

  • Työpaja 4: Työpajassa rakennetaan hankkeita, joissa on potentiaalia hyödyntää datarakenteita analytiikkaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, etähoitomallien kehittämisessä, kansalaisten hoitopolkujen kehittämisessä sekä kokonaisuuden orkestroinnissa.

Mikäli edustat yritystä tai tutkimusorganisaatiota, joka on kiinnostunut toteuttamaan edellä mainittuja yhteishankkeita, tule mukaan työpajaan! 

Huomaathan että tapahtuman kieli on suomi ja se järjestetään vain fyysisenä tapahtumana.

Ilmoittautuminen

Valitse mihin työpajaan haluat osallistua ja kerro mitä osaamista toisit hankkeeseen tai missä roolissa haluaisit ko. hankkeeseen osallistua.

Ohjelma

9.45 Kahvitarjoilu

10.00 Tilaisuuden avaus
Kari Klossner, Head of Program, Smart Life Finland, Business Finland

10.05 Co-innovation-rahoitus
Laura Mustaniemi, Ecosystem Lead, Business Finland

10.10 Kumppanuushaku
Timo Sorsa, Ecosystem Lead, Business Finland

10.15 Nokian COMPETITIVE EDGE Veturitiekartta
Veli-Pekka Luoma, Partner Ecosystem Lead, Nokia

10.25 TietoEVRYn Luottamukseen perustuva digiyhteiskunta Veturitiekartta
Teemu Ekola, Head of Offering Development, Tietoevry Care, Finland​

10.35 Jakautuminen työpajoihin

10.45 Työpajatyöskentely

11.45 Paluu yhteiseen tilaan

11.50 Jatkosuunnitelmien yhteenveto

12.00 Tilaisuus päättyy

Aika ja paikka

Keskiviikko 18.5.2022 klo 10.00-12.00, Team Finland Talo, Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki.


Lue lisää tutkimuslaitosten ja yritysten yhteistyöhön tarkoitetuista Co-creation ja Co-innovation-rahoitusinstrumenteista.

Lue lisää Terveys- ja hyvinvointialan Personalized Health Finland- ja Smart Life Finland-ohjelmista.

Tapahtuman esitysmateriaali löytyy alta:

Veturityöpajan esitysmateriaali

Katso myös Ecosystem Integrator -rahoituksen sivut