Siirry sisältöön

11/6

Teams 09:30 - 12:00

Saksan exit-strategia ja markkinoiden mahdollisuudet

Teams

Ilmoittautumiset ma 8.6.2020 mennessä

Lisätietoja


Anne Hatanpää
, Yhteyspäällikkö - Kansainväliset asiat
Keskuskauppakamari, anne.hatanpaa (at) chamber,fi
+358 50 3209 539

Helmi-Nelli Körkkö, Advisor, Business Finland
helmi-nelli.korkko (at) businessfinland.fi, +49 151 7302 9879

Johanna Niemistö, Asiantuntija - kansainväliset asiat
Enterprise Europe Network/Helsingin seudun kauppakamari
johanna.niemisto (at) chamber.fi, +358 9 2286 0238

Saksa on Suomen tärkein kauppakumppani. Maassa on 240 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yli 40 000 henkilöä. Saksan markkinat tarjoavat hyvän alustan suomalaisille yrityksille kasvaa ja menestyä, mutta kotitehtävät on tehtävä hyvin kilpailun kiristyessä ja myyntityön vaatiessa entistä enemmän ammattitaitoa. Saksan kielen taitoon on myös syytä panostaa. Muun muassa palvelusektori, etäterveydenhoito ja etäopetus sekä yhteiskunnan digitalisoiminen tarjoavat liiketoimintamahdollisuuksia.

Yrityksen perustaminen Saksaan voi avata tien maailmanlaajuisille markkinoille. Suomalainen yritys voi toimia alihankkijana saksalaiselle yritykselle, joka tuntee kansainvälisen kaupan toimintaperiaatteet ja verkostot. Kiinan-markkinoiden valloitus kokeneen saksalaisen liikekumppanin kanssa onnistuu todennäköisesti paremmin kuin yksin. Suomalaiset yritykset voivat myös ostaa palveluita Saksan kauppa- ja teollisuuskamarin ulkomaankauppaverkostolta eri maissa, esimerkiksi AHK Greater Chinalta Kiinassa.

Tervetuloa kuulemaan, miten koronavirus on vaikuttanut suomalaisten yritysten liiketoimintamahdollisuuksiin Saksassa ja miten yritysten kannattaisi muokata perinteistä markkinastrategiaansa menestyäkseen maassa. Kriisi voi avata myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Saksalais-Suomalainen kauppakamari, Keskuskauppakamari, Helsingin seudun kauppakamari, Business Finland, Finnisch-Deutsche Handelsgilde in Nordrhein-Westfalen, Enterprise Europe Network, Osborne & Clark ja Steuer-berater Kochs & Partner.

Tilaisuuden ohjelman löydät ilmoittautumislinkin kautta.
Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Tilaisuuden kielet ovat englanti ja suomi.