Siirry sisältöön

18/3

Online 18.3.2021 klo 9:00-11:00

Aamukahvit Afrikasta -webinaarisarja: Rahoitus

Ilmoittaudu mukaan 16.3.2021 mennessä.

Ilmoittaudu tästä

 

Lisätietoja

 

Anne Hatanpää, Yhteyspäällikkö, kansainväliset asiat
Keskuskauppakamari
anne.hatanpaa (at) chamber.fi
Puh. +358 50 320 9539

 

Esa Rantanen, Senior Advisor
Business Finland
esa.rantanen (at) businessfinland.fi
Puh. +254 716 546 168

Afrikan aamukahvit on Keskuskauppakamarin Afrikka-verkoston ja Business Finlandin yhdessä järjestämä webinaarisarja, jonka tarkoituksena on tuoda Afrikkaa ja sen tarjoamia businessmahdollisuuksia lähemmäksi suomalaisia yrityksiä.

Afrikan aamukahvipöydässä Business Finlandin puolesta mukana Esa Rantanen Nairobista, Anne Hatanpää Keskuskauppakamarin Afrikka-verkostosta sekä vieraina:

Sini Furniture Interior Design Plc on yksi Etiopian johtavista huonekaluvalmistajista. Yritys on erikoistunut skandinaavisen huonekalu-designiin. Sini-Furniture Interior Design Plc:n perustivat Sini ja Henrik Puustinen vuonna 2010, tuotanto ja ensimmäinen näyttelytila avattiin vuonna 2011. Yritys on kasvanut nopeasti ja siirtynyt suurempiin tuotantotiloihin. Yritys työllistää tällä hetkellä 50 työntekijää. Sini ja Henrik ovat kulkeneet pitkän matkan ensimmäisestä työpajasta nykyiseen tehtaaseen. Rahat alkuinvestointiin he ovat laittaneet omista varoistaan mutta tutuksi ovat tulleet niin Finnpartership kuin Finnfund. Henrik Puustinen (hallituksen puheenjohtaja) kertoo kokemuksistaan Etiopiassa.

Startup-yrityksenä toimintansa käynnistänyt Block Solutions Oy on kasvanut nopeasti yhdeksi kiinnostavimmaksi uudenlaista rakennusteollisuuden ratkaisua tarjoavaksi yritykseksi. Yritys mullistaa koko rakennusteollisuutta innovatiivisella rakennustekniikalla ja -materiaalilla. Helposti rakennettava, nopea ja kestävä ratkaisu, jonka poikkeuksellisia ominaisuuksia ovat myös siirrettävyys ja muokattavuus. Block Solutions Oy:llä on pitkän aikavälin kansainvälinen kasvustrategia. Päämarkkina-alueena ovat kehittyvät maat. Tällä hetkellä Block Solutions on investoimassa tuotantolaitokseen Kenian Mombasassa. Markus Silfverberg (CEO & Founder) kertoo miltä näyttää tehtaanperustajan alkutaival ja mistä rahat investointiin tulevat.

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Finnvera vahvistaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vientitakuita. Aluepäälliköt Outi Homanen ja Mika Relander kertovat Finnveran tarjonnasta yrityksille.

Finnpartnership tarjoaa suomalaisille yrityksille ja organisaatioille kehitysmaaliiketoimintaan liittyvää neuvontaa, rahoitusta sekä kontakteja, joiden avulla kestävä ja pitkäaikainen liiketoiminta voidaan saada käyntiin. Finnpartnership on ulkoministeriön rahoittama ja Finnfundin hallinnoima liikekumppanuusohjelma, jonka palvelut ovat ilmaisia. Palveluista kertomassa Birgit Nevala, ohjelmajohtaja.

Developing Markets Platform tarjoaa palveluja yhdessä Ulkoministeriön, Finnpartnershipin ja muiden partnereiden kanssa. Palvelu auttaa suomalaisia yrityksiä ja niiden kumppaneita pääsemään kehittyville markkinoille ja ottamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet osaksi liiketoimintaansa. Developing Markets Platform tarjoaa tietoa, neuvontaa, kontakteja ja projektirahoitusta kehittyviin markkinoihin liittyen. Palvelusta kertoo Christopher Palmberg (Head of Developing Markets Platform) Business Finlandista.