Tuntuuko elintarvikeviennin kenttä kaaokselta, josta on vaikea saada otetta? Haluatko määrittää omat askelmerkkisi kohti menestyksekästä vientiä? Vientiseminaarissa kokoamme yhteen alan keskeisimmät toimijat ja nostamme esiin kokemus- ja tutkimuspuheenvuoroja strategiseen vientiin liittyen. Tavoitteena on, että yritys pystyy päivän puheenvuorojen avulla kirkastamaan ja selkeyttämään oman vientipolkunsa, sen vaiheet ja löytämään apua polun porttien avaamiseen.
Food from Finland -ohjelman, MTK:n ja Ruokaviraston yhteinen vientipolkupäivä on suunnattu erityisesti elintarvikeviennistä kiinnostuneille yrityksille, vientipolulle palveluitaan tarjoaville yrityksille ja alan eri sidosryhmille. Maksuton tapahtuma järjestetään Helsingissä, Team Finland -talon auditoriossa osoitteessa Porkkalankatu 1.
9.30 Rekisteröityminen ja aamukahvi
10.00 Päivän avaus, Johan Åberg, MTK
10.05 Mitä Suomen elintarvikevienti on ja miten se voi kehittyä, Esa Wrang, Business Finland
10.20 Näin teet euroja viennistä: RuoKasvu-hankkeen puheenvuorot
11.20 Tauko
11.30
12.00 Ruokavirasto mukana vientipolulla. Maatalousattaseat maailmalla, Tuula Lundén, Ruokavirasto
12.20 Lopputervehdys, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä