Siirry sisältöön

19/1

Webinaari 19.1.2021

Mahdollisuuksia suomalaisille luomuelintarvikeyrityksille Saksassa ja Ranskassa

Aika: 14:00-15:30

Rekisteröinti

Lisätietoa

Elina Iso-Oja
Business Finland
elina.iso-oja (at) businessfinland.fi

 

Heidi Romu
Business Finland
heidi.romu (at) businessfinland.fi

Oletteko luomuelintarvikkeita tai -juomia valmistava yritys ja etsitte mahdollisuuksia Saksan ja Ranskan kasvavilta luomumarkkinoilta? Jos vastauksenne on kyllä, tervetuloa mukaan seuraamaan webinaariamme!

Luomuelintarvikkeiden markkinat ovat kasvaneet nopeasti sekä Saksassa että Ranskassa. Tuotteiden jakelu on pitkälle kehittynyttä: luomuun erikoistuneet kauppaketjut sekä perinteisten vähittäiskauppaketjujen luomutuotevalikoimat ovat kasvaneet.

Saksalaiset kuluttajat ovat hyvin tietosia luomuruuan hyödyistä ja ympäristökysymyksistä, mikä on vaikuttanut luomumarkkinoiden positiiviseen kehitykseen Saksassa. Saksan luomumarkkinoiden kasvu on ollut tasaista viime vuodet, ja kasvutrendin uskotaan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Pakatun luomuruoan markkinat kasvoivat 3% vuonna 2019, saavuttaen 3,5 miljardin liikevaihdon Saksassa.

Ranskassa kuluttajat ovat myös tulleet tietoisemmiksi ruuan terveydellisistä ja ympäristöllisistä vaikutuksista useiden ruokaskandaalien jälkeen. Etenkin tuholaistorjunta-aineisiin liittyvien skandaalien jälkeen luomuruoka on nähty turvallisena vaihtoehtona, ja luomuruuan myynti onkin kasvanut kaksinumeroisin luvuin viime vuosina. Vuonna 2019 pakatun luomuruoan myynti kasvoi 12% ja saavutti 3,1 miljardin euron liikevaihdon.

Tervetuloa mukaan webinaariin!

Webinaarissa annetaan yleiskatsaus Saksan ja Ranskan luomumarkkinoihin. Voitte myös esittää kysymyksiä ja halutessanne jatkaa keskustelua yhteistyökumppanimme Ecoliven kanssa.

Huomaattehan, että webinaari pidetään englanniksi.


Ohjelma

14.00-14.05 Alkutervehdys, Business Finland

Osa 1 – Saksa
14.05-14.35 Saksan luomumarkkinat ja niiden mahdollisuudet suomalaisille yrityksille, Olivier Potaufeux, Ecolive
14:35-14.45 Q&A-kysymyssessio

Osa 2 – Ranska
14.45-15.15 Ranskan luomumarkkinat ja niiden mahdollisuudet suomalaisille yrityksille, Gregory Gicquel, Ecolive
15.15-15.30 Q&A-kysymyssessio

 

Ecolive


Elcolive on luomutuotteiden jakeluun erikoistunut myyntitoimisto. Olemme vuodesta 2010 lähtien edistäneet luomutuotteiden läsnäoloa kaupoissa Ranskassa ja Saksassa. Tavoitteenamme on löytää todellisia kulinaarisia helmiä. Autamme tuottajia kasvamaan varmistamalla, että tuotteita on tarjolla kaupoissa, jotka ovat lähimpänä kuluttajaa.

Yhteenvetona autamme luomutuottajia kehittämään toimintaansa Saksassa ja Ranskassa seuraavan viisivaiheisen palvelumallin mukaan:

  • Markkinoiden löytäminen
  • Brändin esittely
  • Kansallinen lanseeraus
  • Myyntivoiman ulkoistaminen

Teillä on mahdollisuus varata kahdenkeskeinen tapaaminen Ecoliven kanssa webinaarin jälkeen. Ilmoitattehan kiinnostuksenne rekisteröityessänne tapahtumaan. Ecolive valitsee tapaamisiin relevanteimmat yritykset.

Willkommen! Bienvenue!