Siirry sisältöön
11/12
Helsinki 11.12.2019

Euroja elintarvikeviennistä – Vientiseminaari

Team Finland -talo 
Porkkalankatu 1, Helsinki 

REKISTERÖIDY TÄÄLLÄ

Lisätiedot

Mikaela Vuorisalmi

MTK, Projektikoordinaattori/ RuoKasvu Mikaela.vuorisalmi@mtk.fi

+358 50 470 7982


Huom! Tämä tilaisuus on suomeksi / Please note this event will be in Finnish

 

Viimeinen rekisteröitymispäivä maanantai 9.12.

Tuntuuko elintarvikeviennin kenttä kaaokselta, josta on vaikea saada otetta? Haluatko määrittää omat askelmerkkisi kohti menestyksekästä vientiä? Vientiseminaarissa kokoamme yhteen alan keskeisimmät toimijat ja nostamme esiin kokemus- ja tutkimuspuheenvuoroja strategiseen vientiin liittyen. Tavoitteena on, että yritys pystyy päivän puheenvuorojen avulla kirkastamaan ja selkeyttämään oman vientipolkunsa, sen vaiheet ja löytämään apua polun porttien avaamiseen.

Food from Finland -ohjelman, MTK:n ja Ruokaviraston yhteinen vientipolkupäivä on suunnattu erityisesti elintarvikeviennistä kiinnostuneille yrityksille, vientipolulle palveluitaan tarjoaville yrityksille ja alan eri sidosryhmille. Maksuton tapahtuma järjestetään Helsingissä, Team Finland -talon auditoriossa osoitteessa Porkkalankatu 1.

OHJELMA

9.30 Rekisteröityminen ja aamukahvi

10.00 Päivän avaus, Johan Åberg, MTK

10.05 Mitä Suomen elintarvikevienti on ja miten se voi kehittyä, Esa Wrang, Business Finland

10.20 Näin teet euroja viennistä: RuoKasvu-hankkeen puheenvuorot

  • Yhteinen vientipolku: mistä apuja vientipolun porttien avaamseen? Mikaela Vuorisalmi, MTK
  • Raaka-aineet ja alkutuotanto: saatavuus ja ohjattavuus elintarvikeviennissä. Csaba Jansik, Luke
  • Brändäys ja markkinointi: Älä hukkaa aikaa tai euroja - strateginen vienti tuo tulosta, Aava&Bang
  • Arktisuuden lisäarvo: Mitä japanilaiset kuluttajat vastasivat, Jaana Kotro, Luke
  • Ruokamatkailu: elintarvikeviennin ponnisteluja tukemassa, Anne Mikkola, Lomalaidun ja Terhi Hook, Visit Finland
  • Vientiä strategisesti: Ratkaise kriittinen ongelmasi ja kehitä kassavirtaa, Thimjos Ninios, MTK

11.20 Tauko

11.30

  • Business Finlandin kasvurahoitus elintarvikealalle, Pirjo Hakanpää, Business Finland
  • Pakkaus, konseptointi, brändäys: valmennuksella lisävauhtia vientiin, Mari Lappi-Kaipio, Business Finland

12.00 Ruokavirasto mukana vientipolulla. Maatalousattaseat maailmalla, Tuula Lundén, Ruokavirasto

12.20 Lopputervehdys, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä