Siirry sisältöön

30/1

Helsinki 30.1.2020

Horisontti Eurooppa 2021-2027: Ilmasto-, energia- ja liikennetutkimuksen painopisteet Suomen näkökulmasta

Työpaja 30.1.2020

Ympäristöministeriö, Pankkisali

Aleksanterinkatu 7, Helsinki

Aika: klo 13-15


Ilmoittautuminen 29.1.2020 mennessä

 

Ilmoittaudu täällä

 
Lisätietoja tilaisuudesta

Reijo Munther
Business Finland, p. 050 5577 827
reijo.munther (at) businessfinland.fi

Työpajan tarkoituksena on keskustella Suomen kannalta keskeisistä tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kokonaisuuksista ja teemoista, joihin vaikuttamistyön tulee keskittyä tulevissa valmisteluvaiheissa. 

Horisontti Eurooppa on Euroopan unionin tuleva tutkimuksen ja innovoinnin (T&I) alan puiteohjelma vuosiksi 2021–2027. Se on EU:n johtava ohjelma tutkimuksen ja innovoinnin tukemiseksi, joita kansalliset ja alueelliset rahoitukset täydentävät. Horisontti Eurooppa on jatkoa EU:n Horisontti 2020 -puiteohjelmalle.

Horisontti Eurooppa -puiteohjelma tulee rakentumaan kolmesta pilarista. Niin sanottu toinen pilari on "globaalit haasteet ja Euroopan teollisuuden kilpailukyky". Tämä pilari rakentuu klustereista, joista yksi on ilmasto, energia ja liikenne. Tähän kokonaisuuteen liittyvää työohjelmaa ja muuta valmistelutyötä alkaa keväällä 2020 työstää varjokomitea, jossa Suomea edustavat Business Finlandin ja TEM:n edustajat. Työpaja järjestetään Business Finlandin, työ- ja elinkeinoministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön ja ympäristöministeriön yhteistyönä.

Tilaisuutta voi seurata myös etänä. Jos haluat osallistua etänä, ilmoittauduthan siinäkin tapauksessa vasemmalla olevan lomakkeen kautta.

Työpaja on suunnattu tutkijoille ja kaikille tulevan puiteohjelman sisällöstä kiinnostuneille. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tilaisuuden agenda

Klo 13.00 Rekisteröityminen, kahvitarjoilu
Klo 13.10 Johdanto Horisontti Eurooppaan ja sen ilmasto-, energia- ja liikenneklusteriin
Klo 13.50 Keskustelu pienryhmissä
Klo 14.50 Pienryhmätöiden purku ja tilaisuuden yhteenveto
Klo 15.00 Tilaisuus päättyy