Siirry sisältöön

15/1

Helsinki 8:30 - 12:00

Innovation Fund: Miten EU tukee puhtaiden teknologioiden käyttöönottoa?

Liikenne- ja viestintäministeriö
Sonckin Sali
Eteläesplanadi 16, Helsinki

ilmoittaudu mukaan

Lisätiedot

Juho Korteniemi
Työ- ja elinkeinoministeriö 
juho.korteniemi (at) tem.fi 
+358 50 567 0715

 

Ilmoittaudu tilaisuuteen 10.1.2020 mennessä.

 

Suoralähetys netissä

Voit seurata tilaisuuden suoraa lähetystä netissä tästä linkistä.

EU:n uusi Innovaatiorahasto (Innovation Fund) tulee olemaan yksi maailman suurimmista rahoitusohjelmista innovatiivisten vähähiilisten tekniikoiden käyttöönottamiseksi.

Euroopan komissio valmistelee parhaillaan Innovaatiorahaston (Innovation Fund) toimeenpanoa. Puhtaiden teknologioiden käyttöönottoa tullaan rahoittamaan EU:ssa noin 10 miljardilla eurolla. Rahoitushakuja järjestetään vuosina 2020-2030 joka toinen vuosi ensimmäisen hakukierroksen avautuessa syksyllä 2020.

Innovaatiorahasto tulee rahoittamaan mm. uusiutuvaan energiaan, hiilidioksidin talteenottoon ja varastointiin sekä energianvarastointiin liittyviä investointihankkeita. Ohjelmasta voidaan rahoittaa rahoitustarpeiltaan hyvin erikokoisia investointeja, ja se täydentää kansallisia rahoitusvälineitä erityisesti kokoluokaltaan hyvin merkittävien hankkeiden osalta.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää 15.1.2020 keskustelu- ja esittelytilaisuuden EU:n Innovaatiorahastosta   Tilaisuuden tavoitteena on lisätä tietoisuutta uudesta rahoitusohjelmasta ja esitellä Suomessa valmisteilla olevia investointihankkeita, jotka voisivat hyödyntää rahastoa. Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan muista ilmastoratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa edistävistä kansallisista ja EU-tason rahoitusvälineistä. Työpajassa esitetyistä hankkeista laaditaan julkinen muistio ja kartoitetaan myös muita potentiaalisia investointihankkeita.

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 10.1.2020 mennessä!

Tutustu aiheeseen komission Innovation Fund -sivulla.