Siirry sisältöön

18/10

webinaari 8:30-10:30

Horisontti Eurooppa: Ilmasto, energia, liikenne – t&i-painopisteet Suomen näkökulmasta

Teams-webinaari

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu

Ilmoittautuminen sulkeutuu 15.10.2021 klo 12:00.

Huom! Ilmastoteeman tilaisuus pidetään englanniksi.

Komissio ryhtyy loppuvuodesta suunnittelemaan Horisontti Eurooppa -ohjelman vuosien 2023-24 tutkimus- ja innovaatiohakukuulutusten sisältöjä. Valmistelu kiihtyy kevään 2022 mittaan, ja syksyllä tekstien tulisi olla jo viimeistelyvaiheessa.

Tervetuloa keskustelemaan kanssamme EU:n Horisontti Eurooppa -ohjelman ilmasto-, energia- ja liikenneteemojen tulevista hauista ja niiden sisällöistä. Samalla pääset vaikuttamaan tulevien rahoitushakujen muotoiluun yhdessä komiteajäsenten, komitean asiantuntijaryhmän ja sidosryhmien edustajien kanssa.

Tämä tilaisuus jakautuu kolmeen erilliseen temaattiseen ryhmään – ilmasto, energia ja liikenne – ja ne järjestetään samaan aikaan. Temaattisissa ryhmissä luomme katsauksen vv. 2021-22 työohjelmasisältöihin ja keskustelemme Suomen kannalta relevanteimmista asiakokonaisuuksista ja tutkimusaiheista. Valitse siis jokin kolmesta temaattisesta ryhmästä, johon ilmoittaudut viereisestä ilmoittautumislinkistä.

Tavoitteenamme on tunnistaa, mitä mahdollisia teemoja/näkökulmia on jäänyt puuttumaan vv. 2021-22 työohjelmasta, ja nostaa niitä käsittelyyn seuraavaa kaksivuotiskautta valmisteltaessa. Ja laajempana tavoitteenamme on tietysti kasvattaa suomalaisten organisaatioiden osallistumista ohjelman verkostoihin, vahvistaa suomalaista t&i-toimintaa ilmasto-, energia- ja liikennesektoreilla ja tukea siten suomalaisten toimijoiden innovaatiotoimintaa ja kilpailukykyä, myös kansainvälisesti.

Tilaisuus on avoin kaikille EU:n tutkimus- ja innovaatiotoiminnasta kiinnostuneille tahoille niin akateemiselta, yksityiseltä kuin julkiselta ja kolmannelta sektoriltakin. Toiveena on, että kaikki osallistumme tilaisuuteen avoimin mielin ja olemme valmiita jakamaan ideoita muiden osallistujien kanssa – ja ehkäpä uusia mielenkiintoisia yhteistyökumppaneitakin löytyy samalla.

Huomaathan, että energia- ja liikenneryhmät ovat suomenkielisiä, mutta keskustelua voimme käydä myös englanniksi. Sen sijaan ilmastoteeman tilaisuus pidetään englanniksi.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään perjantaina 15.10. klo 12:00 viereisen ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautumissivulta löydät myös tarkemmat teemakohtaiset ohjelmaluonnokset.

Ilmoittautuneille toimitamme Teams-linkin kokoukseen perjantaina 15.10.

Lämpimästi tervetuloa!


Lukuvinkiksi seuraavat dokumentit

Horisontti Eurooppa -ohjelmalla tuetaan eurooppalaista tutkimus- ja innovaatiotoimintaa. Tutkimuksen vaikuttavuus on avainsana, ja ohjelmaan on rakennettu entistä vahvempia kannustimia jäsenmaiden yhteistyölle globaalien haasteiden ratkaisemiseksi sekä tutkimus-innovaatiorajapinnan madaltamiseksi.

Komiteajäsenten ja kansallisen asiantuntijaryhmän yhteystiedot löytyvät Business Finlandin suomenkielisiltä Horisontti Eurooppa -verkkosivuilta.