Siirry sisältöön

7/4

webinaari 7.4.2021, 14:00-15:30

Horisontti Eurooppa EIC Transition & Pathfinder -hakuinfo

Aika: 14:00-15:30

Ilmoittautuminen

Lisätietoja

Tuomas Katajarinne, Suomen Akatemia

Kansallinen yhteyshenkilö (NCP)

tuomas.katajarinne (at) aka.fi

 

 

Joko tiedät mitä EIC tarjoaa tutkijoille ja tutkimusryhmille yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa? Mihin tarkoitukseen on EIC Pathfinder? Entä EIC Transition? Kuka näitä voi hakea ja koska?

Osallistu webinaariin, jossa Suomen Akatemian asiantuntijat Hannele Lahtinen ja Tuomas Katajarinne perehdyttävät kuulijat EIC:n mahdollisuuksista yliopistoille ja tutkimuslaitoksille sekä kertovat pian avautuvista ensimmäisistä rahoitushauista. Tilaisuuden alussa kuullaan EIC Boardiin kuuluvaa Marja Makarowia.

Tilaisuus on tarkoitettu EIC:n Pathfinder ja Transition -instrumenteista kiinnostuneille toimijoille ja potentiaalisille hakijoille.
Ohjelma
  • 14.00 Tervetuloa
  • 14.05 EIC:n taustat ja tavoitteet, Prof. Marja Makarow
  • 14.20 Q&A
  • 14.30 EIC Pathfinder, Tuomas Katajarinne (SA), EIC NCP
  • 14.50 Q&A
  • 15.00 EIC Transition, Hannele Lahtinen (SA) , komitean asiantuntija
  • 15.20 Q&A
  • 15.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus toteutetaan MS Teamsin välityksellä ja se nauhoitetaan. Tilaisuus pidetään suomeksi, kalvomateriaali on englanniksi.

Tervetuloa mukaan!

EIC PATHFINDER:
Tarjoaa rahoitusta monitieteisille konsortioille. Ne voivat hakea Pathfinder Open -rahoitusta uuden tai tulevaisuuden teknologiakehityksen varhaiseen tutkimushankkeeseen (TRL-tasot 1-4). Rahoitus voi olla enimmillään 3 milj. euroa. Työohjelmassa määritellyillä Pathfinder Challenge -aihealueilla on mahdollista hakea rahoitusta edellistä suuremmille tutkimushankkeille (noin 4-5 milj.euroa / hanke), joissa tutkimusyhteistyötä voidaan syventää strategisesti tärkeimmillä aihealueilla.
EIC TRANSITION:
Lupaavimpien EIC Pathfinder ja ERC Proof of Concept -projektien tutkimustulosten pohjalta voivat yksittäiset tahot tai pienet konsortiot hakea rahoitusta tutkimustulosten kaupallistamiseen ja markkinakelpoisuuden kehittämiseen (TRL-tasot 4-6). Transition-projektille voidaan myöntää rahoitusta enintään 2,5 milj. euroa millä tahansa aihealueella (Transition Open) tai strategisesti valituilla teknologia-aloilla (Transition Challenge).