Siirry sisältöön

2/6

virtuaalitilaisuus 13:00-14:30

Horisontti Euroopan Klusteri 2: Kurkistuksia tulevaan työohjelmaan ja hakuihin

Teams-tilaisuus

ilmoittaudu mukaan


Lisätietoja

KATJA MARJANEN
HE Klusteri 2 NCP
Suomen Akatemia
katja.marjanen (at) aka.fi

HELENA VÄNSKÄ
HE Klusteri 2 NCP
Suomen Akatemia
helena.vanska (at) aka.fi

Kiinnostaako sinua, miten Horisontti Eurooppa -ohjelman seuraavat työohjelmat ja vuoden 2023 haut rakentuvat? Tai mitä hakuihin valmistautuvan on tärkeää ottaa huomioon? Siinä tapauksessa sinun kannattaa raivata kalenteriisi vapaita hetkiä ja osallistua kevään ennakkoinfoihin. Tällä kerralla aiheena on Horisontin kulttuuri, luovuus ja osallisuutta edistävä yhteiskunta eli Klusteri 2 -kokonaisuus.

Asiantuntijoiden johdolla käymme keskustelua työohjelmien strategisista painotuksista ja hakukokonaisuuksista. Tilaisuudessa vastaamme kysymyksiin, miten työohjelmaa vv. 2023-24 on valmisteltu, miten poliittinen tilanne Euroopassa heijastuu tutkimus- ja innovaatiohakujen sisältövalmisteluihin ja minkälaisia uusia aloitteita komissio on sen johdosta esittänyt keskusteluun EU-jäsenmaiden kanssa.

Lisäksi tilaisuudessa kuulemme katsauksen klusteri 2:n ensimmäisen haun tuloksista ja yleisiä vinkkejä hakuvalmisteluun.

Ennakkotietoa ja kurkistuksia tulevaan tarjoavat ohjelmakomitean komiteajäsenet Floora Ruokonen Suomen Akatemiasta ja Petra Tarjanne työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä NCP-yhteyshenkilöt Helena Vänskä ja Katja Marjanen Suomen Akatemiasta. 

Ilmoittautumislomakkeella voit esittää jo ennakkoon kysymyksesi tai toiveesi vaikkapa tietystä hausta, johon toivoisit lisävalaistusta. Ilmoittaudu mukaan viereisen palstan linkistä.

Koska infotilaisuudessa jaetaan vielä osin luottamuksellista ja päivittyvää tietoa, niin tilaisuutta ei nauhoiteta.

Tilaisuus on suomenkielinen, mutta tarvittaessa käymme keskustelua ja vastaamme kysymyksiin myös englanniksi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Horisontti Euroopan kulttuuri, luovuus ja osallisuutta edistävä yhteiskunta -aiheesta www.horisonttieurooppa.fi -sivuston Klusteri 2 -teemasivulta.

NCP, National Contact Point on Horisontti Eurooppa -ohjelman asiantuntija, joka auttaa sinua perehtymään ohjelman teemakokonaisuuteen sekä sen toimintaan ja osallistumismahdollisuuksiin. Asiantuntijoiden palvelut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. He käsittelevät tietojasi luottamuksella ja toimivat ilman eturistiriitaa.

Ohjelmakomitean delegaatit eli komiteajäsenet ja asiantuntijat ovat ”kansallinen ääni” komission suuntaan, sillä he seuraavat ohjelman toteutusta ja valmistelevat työohjelmat yhteistyössä komission kanssa.