Siirry sisältöön

7/6

Virtuaalitilaisuus 13:00-14:30

Horisontti Euroopan klusteri 4: Kurkistuksia tulevaan työohjelmaan ja hakuihin

Teams-tilaisuus

ilmoittaudu mukaan

Lisätietoja


PEKKA RANTALA
HE Klusteri 4 NCP
Business Finland
pekka.rantala (at) businessfinland.fi

Kiinnostaako sinua, miten Horisontti Eurooppa -ohjelman seuraavat työohjelmat ja vuoden 2023 haut rakentuvat? Tai mitä hakuihin valmistautuvan on tärkeää ottaa huomioon? Siinä tapauksessa sinun kannattaa raivata kalenteriisi vapaita hetkiä ja osallistua kevään ja kesän ennakkoinfoihimme. Tällä kerralla aiheena on Horisontti Euroopan Klusteri 4 -kokonaisuus eli digi-, teollisuus- ja avaruusteknologian aiheet.

Asiantuntijoiden johdolla käymme keskustelua työohjelmien strategisista painotuksista ja hakukokonaisuuksista. Tilaisuudessa vastaamme kysymyksiin, miten työohjelmaa vv. 2023-24 on valmisteltu, miten poliittinen tilanne Euroopassa heijastuu tutkimus- ja innovaatiohakujen sisältövalmisteluihin ja minkälaisia uusia aloitteita komissio on sen johdosta esittänyt keskusteluun EU-jäsenmaiden kanssa.

Lisäksi tilaisuudessa kuulemme katsauksen klusteri 4:n ensimmäisen haun tuloksista ja yleisiä vinkkejä hakuvalmisteluun.

Ennakkotietoa ja kurkistuksia tulevaan tarjoavat ohjelmakomitean komiteajäsen Kari Leino Business Finlandista sekä NCP-yhteyshenkilöt Pekka Rantala, Heini Günther ja Pauli Stigell Business Finlandista ja Katrine Mahlamäki Suomen Akatemiasta.

Ilmoittautuminen on avattu. Ilmoittautumislomakkeella voit esittää jo ennakkoon kysymyksesi tai toiveesi vaikkapa tietystä hausta, johon toivoisit lisävalaistusta. 

Tilaisuus on suomenkielinen, mutta tarvittaessa käymme keskustelua ja vastaamme kysymyksiin myös englanniksi.

Infotilaisuutta ei nauhoiteta, koska jaamme tässä osittain luottamuksellista ja vielä päivittyvää tietoa. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

LUE LISÄÄ

Horisontti Euroopan digi, teollisuus ja avaruus -aiheesta www.horisonttieurooppa.fi -sivuston Klusteri 4 -teemasivulta.

NCP, National Contact Point on Horisontti Eurooppa -ohjelman asiantuntija, joka auttaa sinua perehtymään ohjelman teemakokonaisuuteen sekä sen toimintaan ja osallistumismahdollisuuksiin. Asiantuntijoiden palvelut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. He käsittelevät tietojasi luottamuksella ja toimivat ilman eturistiriitaa.

Ohjelmakomitean komiteajäsenet ja asiantuntijat ovat ”kansallinen ääni” komission suuntaan, sillä he seuraavat ohjelman toteutusta ja valmistelevat työohjelmat yhteistyössä komission kanssa.