Siirry sisältöön

24/5

Virtuaalitilaisuus 13:00-14:30

Horisontti Eurooppa Klusteri 5: Kurkistuksia tulevaan työohjelmaan ja hakuihin

Teams-tilaisuus 

ilmoittaudu mukaan

Lisätietoja


HEINI GÜNTHER
Programme Manager, NCP
Business Finland
heini.gunther (at) businessfinland.fi 

Kiinnostaako sinua, miten Horisontti Eurooppa -ohjelman seuraavat työohjelmat ja vuoden 2023 haut rakentuvat? Tai mitä hakuihin valmistautuvan on tärkeää ottaa huomioon? Siinä tapauksessa sinun kannattaa raivata kalenteriisi vapaita hetkiä ja osallistua kevään ennakkoinfoihin. Tällä kerralla aiheena on Horisontin ilmasto, energia ja liikkuvuus eli Klusteri 5 -kokonaisuus.

Asiantuntijoiden johdolla käymme keskustelua työohjelmien strategisista painotuksista ja hakukokonaisuuksista. Tilaisuudessa vastaamme kysymyksiin, miten työohjelmaa vv. 2023-24 on valmisteltu, miten poliittinen tilanne Euroopassa heijastuu tutkimus- ja innovaatiohakujen sisältövalmisteluihin ja minkälaisia uusia aloitteita komissio on sen johdosta esittänyt keskusteluun EU-jäsenmaiden kanssa.

Lisäksi tilaisuudessa kuulemme katsauksen klusteri 5 -kokonaisuuden Joint Undertaking -kumppanuuksien ensimmäisistä hauista, missioista sekä työohjelman synergioista muihin EU-ohjelmiin, kuten Innovaatiorahasto, Catalyst Fund, Verkkojen Eurooppa. Jos aikaa jää, keskustelemme myös klusteri 5:n ensimmäisen haun tuloksista ja suomalaisten onnistumisista.

Ennakkotietoa ja kurkistuksia tulevaan tarjoavat ohjelmakomitean komiteajäsenet Timo Ritonummi työ- ja elinkeinoministeriöstä, Tanja Suni ympäristöministeriöstä ja Hanna Vuorinen liikenne- ja viestintäministeriöstä sekä NCP-yhteyshenkilöt Heini Günther, Markku Pekonen ja Tom Warras Business Finlandista.

Tilaisuus on suomenkielinen, mutta tarvittaessa käymme keskustelua ja vastaamme kysymyksiin myös englanniksi.

Ilmoittaudu mukaan viereisen palstan linkistä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Horisontti Euroopan ilmasto-, energia- ja liikkuvuus -aiheesta www.horisonttieurooppa.fi-sivuston Klusteri 5 -teemasivulta.

Horisontin yhteyshenkilöt – Miten voimme auttaa

NCP, National Contact Point on Horisontti Eurooppa -ohjelman asiantuntija, joka auttaa sinua perehtymään ohjelman teemakokonaisuuteen sekä sen toimintaan ja osallistumismahdollisuuksiin. Asiantuntijoiden palvelut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. He käsittelevät tietojasi luottamuksella ja toimivat ilman eturistiriitaa.

Ohjelmakomitean delegaatit eli komiteajäsenet ja asiantuntijat ovat ”kansallinen ääni” komission suuntaan, sillä he seuraavat ohjelman toteutusta ja valmistelevat työohjelmat yhteistyössä komission kanssa.