Siirry sisältöön
Uutinen 08.12.2017

Lisätty todellisuus säväyttää markkinointia – Visit Finlandin virtuaalijoulupukki kutsuu Suomeen

Visit Finland lähti testaamaan uutta lisätyn todellisuuden (augmented reality, AR) teknologiaa markkinointiviestinnässään yhdessä kotimaisen AR/VR-yritys Robust Northin kanssa syksyllä 2017. Pilottiprojektin tähdeksi valikoitui vastikään virallisen aseman Elävän perinteen kansallisessa luettelossa saanut suomalainen joulupukki.

Nyt ensimmäiset joulupukkiaiheiset AR-sisällöt ovat valmistuneet. Sisältöjä voi nähdä Visit Finlandin pukkiaiheisissa postikorteissa sekä tapahtumissa käytettävissä lattiamatoissa, joista pukki nousee 90-asteen kulmassa tervehtimään.

AR-sisältöä löytyy tällä hetkellä kolmesta joulupukkiaiheisesta kuvasta, joista sisällön saa esiin skannaamalla kuvan Robust Northin ilmaisella Arilyn-mobiilisovelluksella. Virtuaalipukin kanssa voi ottaa kuvan tai videon ja jakaa sen helposti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa Arilynin kautta. Sovellus käyttää mobiililaitteen omaa kameraa.

Uudet teknologiat rynnistävät markkinoille

AR- ja VR-teknologioiden odotetaan tulevina vuosina kasvavan miljardiluokan bisneksiksi maailmanlaajuisesti ja haastavan esimerkiksi TV:n kanavana, jonka kautta sisältöä kulutetaan. Visit Finlandin tavoitteena pilottiprojektissa onkin ollut lisätä ymmärrystä AR:n käyttömahdollisuuksista sekä saada konkreettista oppia siitä, miten teknologia toimii. Tavoitteena on lisäksi ollut kokeilla käytännössä, miten AR yhdessä joulupukin kanssa sopivat Suomen markkinointiin mielenkiintoisena kohteena.

Digipukki seikkailee myös kesäisissä tunnelmissa

Joulupukki on yksi tärkeimmistä elementeistä Suomen matkailumarkkinoinnissa ja on ensiarvoisen tärkeää, että Joulupukkiin liitettävät myönteiset mielikuvat assosioituvat nimenomaan Suomeen.

Joulupukkiin liittyvien positiivisten mielikuvien lisäksi matkailumarkkinoinnissa on tärkeää esitellä Suomea luovana ja innovatiivisena maana.

Uudenlainen digipukki onkin mainio tapa kutsua katsoja vierailulle Suomeen. Projektissa joulupukkia ei esitetä pelkästään jouluun ja lumeen liittyvänä hahmona vaan myös kesäisen tunnelman kautta. Ympärivuotisuuden esiin nostaminen talven rinnalle ja erityisesti Suomen uniikin kesäsesongin korostaminen ovatkin Visit Finlandin tärkeimpiä tavoitteita tulevina vuosina.

Näin voit testata AR-joulupukkia

  1. Lataa Arilyn-mobiilisovellus 
  2. Skannaa Arilynilla jokin alla olevista kolmesta kuvasta, joista löydät pukin salaisen tervehdyksen. Voit skannata kuvan suoraan mobiililaitteen ruudusta tai paperilta, niin että kuva on vaakatasossa.
  3. Ota kuva tai video pukin kanssa – voit jakaa sen somessa suoraan Arilynin kautta.

Pukkiaiheiset postikortit

The Real Santa Claus in bright winter sunshine in Finland

#FinnishSanta

Lisätietoja

Sara Terho
Digital Marketing Specialist
sara.terho(at)businessfinland.fi