Siirry sisältöön

31/10

Mikkeli 31.10.-1.11.2018

Vastuullisen matkailun seminaarit Mikkelissä

Mikkeli

Visit Finland ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestivät yhdessä Mikkelissä vastuullisen matkailun seminaarin 31.10.-1.11. Seminaarin teemana oli: Suomi kestävän matkailun kärkimaiden joukkoon!

Vastuullisuuden parantamiseksi tarvitaan yhteisiä linjauksia siitä, kuinka matkailun vaikutuksia seurataan ja kuinka vastuullisuutta matkailussa edistetään. Seminaarissa kuultiin Visit Finlandin tulevista toimenpiteistä ja keskusteltiin siitä, kuinka matkailun vastuullisuutta tulisi alue- ja yritystasolla kehittää ja kuinka vastuullisuudesta kannattaisi viestiä – esimerkkinä Saimaan alue. Kansainvälistä näkökulmaa toivat saksalaisen matkanjärjestäjän ja englantilaisen professori Xavier Fontin puheenvuorot.

KESKIVIIKKO 31.10. SUOMI KESTÄVÄN MATKAILUN KÄRKIMAIDEN JOUKKOON
Visit Finlandin Arktinen kestävä matkailudestinaatio -projektin (2018-2019) tavoitteena on viedä Suomen matkailuelinkeinon kestävän matkailun osaaminen ja toimintatavat askeleen edelle kilpailijamaiden tasoa ja luoda siten Suomesta yksi kestävän matkailun kärkimaista. Huomiota kiinnitetään kestävyyden kaikkiin osa-alueisiin eli ympäristöllisiin, sosio-kulttuurisiin ja taloudellisiin vaikutuksiin.

TORSTAI 1.11. VASTUULLISEN MATKAILUN KEHITTÄMINEN SAIMAAN ALUEELLA
Seminaarin toisena päivänä keskityttiin vastuullisen matkailun kehittämiseen yrityksissä ja destinaatiotasolla, esimerkkinä Saimaa.

Seminaarin aineistot ja videotallenteet löytyvät Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun XAMKin sivuilta. LINKKI: https://www.xamk.fi/tapahtumat/future-challenges-in-hospitality/