Siirry sisältöön
Uutinen 19.12.2017

Kasvumoottorit pyörähtävät käyntiin vuonna 2018

Tekes valmistelee miljardiluokan liiketoimintaan tähtäävien liiketoimintaekosysteemien eli Kasvumoottorien käynnistämistä Suomessa. Uudella yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja julkisten toimijoiden kumppanuusmallilla tavoitellaan ratkaisuja globaaleihin markkinamurroksiin ja uusia kasvualoja maahamme. Toimintamallin käyttöönotto tapahtuu vaiheistetusti vuoden 2018 aikana.

Tekes – ja ensi vuoden alusta Business Finland – tarjoaa monenlaista polttoainetta Kasvumoottoreiden eri vaiheisiin lähtien esivaiheen ja fasilitoinnin rahoituksesta aina kasvua edistävän tutkimus- ja kehitystyön, innovaatioinfrastruktuurien ja innovatiivisten hankintojen rahoitukseen sekä rahoitukseen ja palveluihin, jotka vauhdittavat Suomeen tehtäviä investointeja ja viennin edistämistä.

Kasvumoottoreita pyöräytetään käyntiin paitsi Business Finlandin myöntämällä normaalilla rahoituksella myös lisärahalla, jonka hallitus on ohjannut Kasvumoottoreiden rahoitukseen. Se osuus on 60 miljoonaa euroa lainamuotoista pääomarahoitusta vuosille 2018 ja 2019. Tekes on suunnitellut, että pääomalainarahoitus käytetään tukihakemusmenettelyllä toteutettavana Kasvumoottorin käynnistystukena sekä Kasvumoottorikilpailutuksena, joka toteutetaan julkisten hankintojen menettelyllä.

"Työ- ja elinkeinoministeriö on tyytyväinen siihen, että Tekes lähtee ennakkoluulottomasti kokeilemaan uutta palautuvan rahoituksen instrumenttia. On kyetty löytämään Tekesin perinteisten lainojen rinnalle uusi väline ekosysteeminen kehittämiseen", kiittelee teollisuusneuvos Antti Valle työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Tekes järjesti tiedotustilaisuuden Kasvumoottoreista globaaliin liiketoimintaan tähtäävien ekosysteemien ja yhteistyöalustojen kehittäjille 15.12.2017. 

Lisätietoja

Teija Lahti-Nuuttila
Johtaja
Puh. 029 50 55873
teija.lahti-nuuttila(at)businessfinland.fi

Tiina Tanninen-Ahonen
Kehityspäällikkö
Puh. 029 50 55894
tiina.tanninen-ahonen(at)businessfinland.fi

Esa Panula-Ontto
Rahoitusjohtaja
Puh. 029 50 55853
esa.panula-ontto(at)businessfinland.fi