Siirry sisältöön
Uutinen 14.02.2018

Älykkäiden koneiden ekosysteemi rakenteille

Business Finlandin vauhdittamana aletaan yritysvetoisesti kehittää liikkuvien työkoneiden klusterista ekosysteemiä. Sen on määrä nostaa Tampereen seutu älykkäiden koneiden ”piilaaksoksi".

Tampereen Kauppakamarilehti uutisoi Business Finlandin rahoittamasta DDME-hankkeesta, jonka tavoitteena on päivittää suomalainen koneenrakennus digiaikaan hyödyntämällä viimeisintä tutkimustietoa, materiaaleja ja työstömenetelmiä sekä IoT:n mahdollisuuksia.

Tavoitteena vuoteen 2020 mennessä on saada mukaan ainakin noin 50 toimijaa, kasvattaa ekosysteemin liikevaihtoa 500 miljoonalla eurolla ja luoda 1000–1500 uutta, digitalisaation eturintaman työpaikkaa. Tähtäimessä ovat myös uudet liiketoimintamallit sekä kansainväliset investoinnit suomalaiseen koneenrakennusklusteriin.

Uutta kyvykkyyttä rakennetaan yritysvetoisesti yhdessä. Yhteisön luomisessa teollisuuden veturiyritys on Sandvik ja ekosysteemiä operoi Synocus Oy.

"Hanke on saanut hyvän vastaanoton, mutta isoin kivi kengässä on lyhytjännitteisyys: moni ajattelee ensisijaisesti, mitä itse hyötyy, mitä tämä tarjoaa minulle ja minun firmalleni. Ei nähdä, että yhteiskehittämisellä luodaan kyvykkyyksiä, joiden ansiosta voidaan tulevaisuudessa menestyä paremmin kuin puurtamalla yksin. Tarvitaan ihmisiä, jotka pystyvät viemään muutosta eteenpäin. Tarvitaan aktiviteetteja ja pitkäjännitteistä ajattelua: mitä voin antaa nyt, jotta hyödyn tulevaisuudessa", sanoo Pasi Julkunen Sandvikilta.

Lue artikkeli Tampereen Kauppakamarilehdestä