Siirry sisältöön
Uutinen 30.11.2018

Business Finlandilta noin 30 miljoonan pääomalaina merkittävien kasvualojen rakentamiseksi Suomeen

Kasvumoottoreita toteutetaan yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja julkisten toimijoiden kumppanuusmallilla.

Business Finland on valinnut ensimmäisen kasvumoottorikilpailutuksen voittajat.

Business Finland myöntää yhteensä 28,4 miljoonaa euroa pääomalainaa viidelle alustayhtiölle, joiden tavoitteena on edistää uusien liiketoimintaekosysteemien kehittymistä ja kasvua Suomeen. Pääomalaina myönnettiin tarjouskilpailulla, ja se on osa Business Finlandin kasvumoottorirahoitusta.

Business Finlandin kasvumoottoreille tarkoitettua pääomalainaa saavat:

Kasvumoottoreita toteutetaan yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja julkisten toimijoiden kumppanuusmallilla.

”Kasvumoottoreiden luoman verkostomaisen yhteistyön tulokseksi voi syntyä ylivertainen systeemi, jonka kilpailuetua on erittäin vaikea kopioida”, arvioi kehityspäällikkö Karin Wikman Business Finlandista.

Nyt rahoitetut alustayhtiöt toimivat muovijätteen kierrättämisen, satelliittikuvantamiseen perustuvien sijaintipalveluiden, datapohjaisen rakennetun ympäristön, älykkäiden liikkumispalvelujen ja digitaalisten logistiikkapalvelujen aloilla. Ne tähtäävät yli miljardin euron uuteen liiketoimintaan, vientiin tai investointeihin Suomeen. Alustayhtiön toiminnan tulee olla kasvuhakuista, jotta laina pystytään aikanaan maksamaan takaisin kohtuullisella tuotolla valtiolle.

Pääomalainan lisäksi kasvumoottoreiden syntyä rahoitetaan niin kutsutulla orkestrointirahoituksella, jonka avulla verkotetaan eri toimijoita ja edistetään innovaatioyhteistyötä.

Infotilaisuus kasvumoottoreista 

Business Finland järjesti 14.12.2018 infotilaisuuden, jossa kerrottiin rahoitetuista kasvumoottoreista ja seuraavasta kilpailutuskierroksesta.

Lisätietoja

Karin Wikman
Development manager, Business Finland
Puh. +358 (0)50 5577 723
karin.wikman (at) businessfinland.fi

Lue lisää kasvumoottorikilpailutuksesta

Lue lisää kasvumoottoreista