Siirry sisältöön
Uutinen 29.03.2018

Gasera löysi paikkansa USA:n high tech -markkinoilta verkostoitumalla

Gasera vie maailmalle kaasuanalyysilaitteita, joita käytetään erityisesti autoteollisuuden päästömittauksissa sekä puhdastilojen ilmanlaadun mittauksissa. Tällä hetkellä myynti kasvaa erityisesti Yhdysvalloissa. Globaalit markkinat avautuivat pitkäjänteisellä verkostojen rakentamisella.

Gaseran kaasumittausmenetelmä soveltuu moniin eri käyttökohteisiin aina rajavalvonnasta teollisuuden tuotantolaitosten päästöjen mittaukseen. Gaseran kaasuanalysaattoreita käytetään mm. autoteollisuuden etanolipäästöjen sekä ilmanvaihdon jäähdytysainevuotojen mittaamisessa. Toinen keskeinen käyttökohde ovat puolijohdelaboratorioiden puhdastilat, joiden ilmasta mitataan tiettyjen tuotantosaantiin vaikuttavien kaasukomponenttien pitoisuuksia.

Globaalit markkinat avautuivat pitkäjänteisellä verkostojen rakentamisella

Gasera on tähdännyt kansainvälisille markkinoille yrityksen perustamisesta lähtien.  Kattavan jakelijaverkostonsa ansiosta Gasera toimittaa high tech -kaasuanalysaattoreita nykyisin kaikille mantereille. Yhdysvalloista on muodostunut yksi yhtiön päämarkkina-alueista.

"USA toimii meille referenssimarkkinana ja näemme siellä edelleen kasvupotentiaalia ja mahdollisuuksia uusien sovellusten kehittämiseen", Gaseran teknologiajohtaja Jussi Raittila sanoo.

Yhdysvaltain markkinoille pääsy on vaatinut vuosien työn ja pitkäaikaisia henkilökohtaisia suhteita. Gasera on onnistunut löytämään useita uusia yhteistyökumppaneita, jakelijoita ja asiakkaita osallistumalla toimialan tärkeimmille messuille ja alan tieteellisen tutkimuksen yhteistyöprojekteihin useiden vuosien ajan.

"Käymme vuosittain messuilla Yhdysvalloissa. Sieltä on kertynyt pikkuhiljaa kontakteja jakelijoihin, asiakkaisiin sekä eri alojen viranomaisiin, joiden kanssa olemme tehneet pitkään yhteistyötä. Toisaalta tuotteissamme käytetään myös USA:ssa tuotettuja komponentteja, joten yhteistyö ja verkostot toimivat moneen suuntaan", Raittila kertoo.

Gasera on saanut kansainvälistymiseensä tukea myös Tekesiltä. Yhteistyön kautta Gasera on onnistunut kasvattamaan yhteistyöverkostojaan ja luomaan uusia kontakteja myös Yhdysvalloissa.

Paikalliset jakelijat ensiarvoisen tärkeitä uusilla markkinoilla

Gaseralla ei ole omia työntekijöitä Yhdysvalloissa.  Amerikan mantereen myynti hoidetaan Gaseran myynnin ja paikallisten jakelijoiden toimesta.

"Erityisesti Yhdysvalloissa paikallinen kontakti ja alalla tunnettu nimi on tärkeä. Tuotteemme ja teknologiamme edustavat hyvin kapeaa sektoria kokonaismittaustarpeissa. Ja toisaalta tilat, joissa laitteita käytetään, ovat usein mittausteknisesti erittäin vaativia kohteita. Tästä syystä optimaalisia mittausratkaisuja kehitetään myös yhdessä asiakkaidemme kanssa. Kehitysyhteistyön onnistuminen vaatii pitkäaikaisia ja luottamuksellisia suhteita, joita olemme onnistuneet rakentamaan paikallisten jakelijoidemme kanssa tärkeimpiin asiakkaisiimme."

Yhdysvaltalaisesta myyntikulttuuri on tullut tutuksi vuosien saatossa.

"Tempo markkinoilla on kova. Asiakkailla ei ole kärsivällisyyttä odotella asioiden etenemistä ja asioiden on tapahduttava saman tien. Myynnin on oltava yhteyksissä asiakkaisiin päivittäin. Siten myös meidän on oltava jakelijoihimme tiiviisti yhteyksissä, jotta heillä on riittävästi tietoa käytettävissään projektiemme etenemisestä", Raittila tiivistää kokemuksia.

Business Finlandin CleanWeb-ohjelman päällikkö Outi Suomi toteaa Gaseran kasvattaneen ansiokkaasti kilpailukykyään kansainvälisillä markkinoilla kehittämällä entistä tehokkaampaa liiketoimintamallia kasvihuonekaasupäästöjen mittaustiedon hyödyntämiseksi. "Gaseran liiketoiminta tukee hyvin myös kiertotalouden toimintamalleja tuottamalla dataa, joka todentaa kiertotalouden hyötyjä", Outi Suomi summaa.

Lisätietoja

CTO Jussi Raittila, Gasera
+358 45 114 7533
jussi.raittila (at) gasera.fi

 

Teksti: Suvi Salmela