Siirry sisältöön
Uutinen 02.11.2018

Hae ulkopuolista näkemystä kasvun ja kansainvälistymisen tueksi

Vuonna 2016 Business Finland teetti selvityksen innovaatiotoiminnan pullonkauloista. Selvityksen mukaan yrityksen menestyksen tahtotilan luomisessa merkittävimmät tahot ovat omistajayrittäjät, hallitus ja toimiva johto. Näiden toiminnan ja osaamisen kehittämiseen on saatavilla ulkopuolista apua useilta toimijoilta. Business Finland voi rahoittaa osaamisen hankkimista yrityksiin.

Boardion kautta yritys voi löytää neuvonantajan tai mentorin auttamaan liiketoiminnan kehittämisessä. Se on kevyempi ja edullisempi toimenpide kuin uuden työntekijän palkkaaminen.

- Meidät on yllättänyt se, miten paljon oman osaamisen jakaminen ja yritysten auttaminen kiinnostaa kokeneita ammattilaisia. Viime aikoina myös yritykset ovat aktivoituneet neuvonantajien käytössä. Yrityksissä on selvästi huomattu, että altistuminen ulkopuolisille näkemyksille, mielipiteille ja neuvoille auttaa näkemään asioita laajemmin, näkemään metsän puilta, kertoo Boardion CEO Tuomo Virkkunen.

- Boardiota käyttävät hyvin erityyppiset yritykset, mutta tyypillisellä Boardion asiakkaalla on liiketoiminta jo käynnissä, ja yritys haluaisi ottaa askelia kasvuun ja kansainvälistymiseen. Jonkin verran haetaan toimialaosaamista. Kaupallistamiseen etsitään osaamista erityisesti tutkimus- ja insinöörivetoisissa yrityksissä.

Boardman kehittää omistajuuden ja hallitustyöskentelyn osaamista

Boardman on 2002 perustettu verkosto, joka kehittää yritysten hallitustyöskentelyn ja omistajuuden osaamista. Sillä on erillinen Boardman Grow -verkosto, joka on tarkoitettu kasvuyrityksille edistämään kasvun kulttuuria ja osaamista Suomessa.

Boardman järjestää tapahtumia, tukee alan tutkimustoimintaa, tekee julkaisuja ja kehittää yritysten päätöksentekoa tukevia arviointityökaluja. Kasvuyrittäjille Boardman tarjoaa muun muassa valmennusta, vertaisoppimismahdollisuuksia ja mentorointia kasvun ja kansainvälistymisen tueksi.

- ICT-, softa- ja digiyritykset ovat löytäneet palveluidemme pariin hyvin. Muut asiakkaat tulevat laajalla skaalalla eri toimialoilta. Tyypillisiä asioita joihin apua haetaan ovat yrityksen kasvu uudelle tasolle, kansainvälistyminen sekä rahoituksen hankkiminen, sanoo Boardmanin toimitusjohtaja Taru Lindeman.

Kuinka paljon on yrityksiä, jotka hyötyisivät ulkopuolisesta avusta, mutta syystä tai toisesta eivät sitä hae?

- On niitä varmasti tuhansia. Uuden osaamisen hankkimista ei ehdi ajatella, kun pyörittää kiireistä arkea, arvioi Lindeman.

Muita yritysten johtamista kehittäviä tahoja ovat muun muassa Directors’ Institute Finland (hallitusammattilaiset), Hallituspartnerit, Kasvuryhmä, yrittäjäjärjestöt, Ely-keskukset ja johtamiseen erikoistuneet konsulttiyritykset.

Business Finlandilla on useita rahoituspalveluja, joiden avulla voi ostaa ulkopuolista osaamista yritykseen. Näitä ovat muun muassa Explorer, Tempo ja Innovaatioseteli. Business Finlandin Expert Search -palvelusta voit hakea asiantuntija-apua kansainvälistymiseen.

Lisätietoja

Taru Lindeman
Toimitusjohtaja, Boardman Oy
taru.lindeman (at) boardman.fi
040 730 3914

Tuomo Virkkunen
CEO, Boardio
tuomo (at) boardio.com
040 750 3943

Janne Peräjoki
Senior Director, Business Finland
janne.perajoki (at) businessfinland.fi
050 5577 812

Teksti: Eero Lukin