Siirry sisältöön
Uutinen 25.09.2018

HIMSS & Health 2.0 Europe Helsingissä 2019

Vuoden 2018 toukokuussa Sitgesissä Espanjassa järjestetty yhteistapahtuma oli menestys, joten HIMSS & Health 2.0 -konferenssit jatkavat yhteistyötä. Vuoden 2019 konferenssien isäntämaaksi valittiin Suomi yhtenä maailman innovatiivisimmista maista.

HIMSS & Health 2.0 -konferenssit järjestetään 11.-13.6.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Kokonaisuudessa yhdistyvät molempien maailmojen parhaat puolet: HIMSS-konferenssin osaaminen, asiantuntemus ja ajatusjohtajuus terveydenhuollon digitalisaation saralla sekä Health 2.0:n yrittäjien ja sijoittajien verkosto, joka esittelee viimeisimmät, innovatiivisimmat terveysteknologian ratkaisut.

Tapahtuman teemoja:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon integrointi
  • Kotihoito, joka mahdollistaa kotona asumisen sairaudesta toipuville ja ikääntyville
  • Turvallisen, eettisen ja käytettävän datan liikkuvuuden edistäminen ennaltaehkäisyn, väestön terveyden hallinnan, yksilöllistetyn terveyden ja tutkimuksen tarpeisiin
  • Tekoälyhuuman tuolla puolen: mihin tekoäly tällä hetkellä kykenee ja olemmeko todella valmiita
  • Avoimen innovaation haasteet ja mahdollisuudet

Kolme päivää kestävien tapahtumien tukijoina ja yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra, Business Finland, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, OuluHealth, Turku Science Park ja Messukeskus Helsinki.

Sitran Uudistumiskyky-teeman johtaja Antti Kivelä sanoo: ”Suomi on maailman johtavia maita innovaatioiden, datan ja terveydenhuollon alalla, ja odotamme innolla pääsevämme jakamaan kokemuksiamme ensi vuoden konferensseissa. HIMSS & Health 2.0 -konferenssit antavat aina potilaiden ja kansalaisten äänen kuulua, kun keskustellaan terveys- ja hoitoalasta. Tuemme Suomessa täysin tätä visiota. Siksi olemme iloisia, että saamme isännöidä ensi vuoden johtavaa digitaalisen terveydenhuollon tapahtumaa.”

HIMSS & Health 2.0 -konferenssit yhdistävät ainutlaatuisella tavalla terveys- ja hoitoalan toimijat

Verkostoituminen ja samanhenkisten asiantuntijoiden yhteensaattaminen onkin yksi päätavoitteista.

HIMSS Internationalin johtaja Bruce Steinberg sanoo: ”Pohjoismaat on yksi maailman sosiaalisesti edistyneimmistä ja digitaalisesti kypsimmistä alueista. Onkin ilo ja kunnia saada järjestää konferenssimme Suomessa. Se antaa meille mahdollisuuden saada ensi käden tietoa uraauurtavasta terveysalan digitaalisesta muutoksesta.”

”HIMSS- ja Health 2.0 -konferenssien yhdistäminen saman katon alle Euroopassa on ollut menestyksekäs resepti. Health 2.0:n kävijät ovat yrittäjiä, sijoittajia ja terveysalan johtajia, jotka esittelevät uusia tuotteita. HIMSS puolestaan tuo keskusteluun mukaan vaikutusvaltaisia päättäjiä ja ajatusjohtajia. Osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua, kuulla parhaista käytännöistä ja oppia uutta. Sen lisäksi he saavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua teknologioihin, jotka tällä hetkellä parantavat potilaiden hoitoa.”

Business Finlandin digitalisaatiosta vastaava johtaja Pekka Sivonen lisää: ”Meillä on tällä hetkellä yli 500 terveysteknologian alalla toimivaa yritystä, sekä lisäksi satoja yrityksiä ICT-sektorilla, jotka kehittävät ratkaisuja terveydenhuollon tarpeisiin. Määrä kasvaa vuosittain yli 10 prosentin vauhtia. Suomen terveydenhuollon uudistus on historiallisesti merkittävä myös maailmanlaajuisesti. Rahoitusta jaetaan uudelleen ja työn alla on 140 uutta lakia. Yksi niistä on terveyteen liittyvien tietojen toissijaista käyttöä koskeva laki. Meillä on hieno tarina kerrottavanamme HIMSS ja Health 2.0 -konferenssien kävijöille kesäkuussa 2019.”

Tapahtumiin odotetaan tuhansia terveydenhuoltoalan ammattilaisia ja digitaalisen terveydenhuollon startup-yritysten edustajia.  Lavalle nousee maailmanluokan puhujia, joiden esitykset käsittelevät digitaalisen terveydenhuollon kuumimpia puheenaiheita. Lisäksi tapahtumat toimivat foorumina tulevaisuuden suuntaviivojen ja trendien kartoittamiselle. Yhteisenä tavoitteena on parantaa terveydenhuoltoa tiedon ja teknologian avulla.

Lisätietoja medialle: HIMSS Europe, Inés Burton, iburton (at) himss.org
Lisätietoja näytteilleasettajille: miia.hakulinen (at) messukeskus.fi


Tietoa HIMSS Europesta

HIMSS Europe on terveydenhuollon tietoteknologian mahdollistaman muutoksen puolestapuhuja, neuvonantaja ja ajatusjohtaja.  HIMSS Europe on innovatiivinen itsenäinen järjestö. Se yhdistää terveys- ja hoitoalan ekosysteemin keskeiset sidosryhmät tapahtumien, median, analyysien ja yhteisöjen kautta. Toiminnan keskiössä on terveydenhuoltojärjestelmien IT-strategioiden määrittelyssä auttaminen ja terveydenhuoltoalan tukeminen palvelujen parantamisessa.

HIMSS Europe tarjoaa laadukkaan, yhteiseurooppalaisen foorumin yhteistyötä ja parhaiden käytäntöjen, uutisten, tiedon ja datan jakamista varten. Sillä on käytössään ainutlaatuisen laaja ja syvä asiantuntemus ja osaaminen, joiden avulla voidaan parantaa terveydenhuollon laatua, turvallisuutta ja tehokkuutta sekä saada tehokkaampia hoitotuloksia.

HIMSS on perustettu vuonna 1961 ja siihen kuuluu yli 65 000 jäsentä, 650 yritystä ja yli miljoonan terveydenhuollon tietoteknologia-alan vaikuttajan verkosto, joka toimii innovaatioiden kehityksen kärjessä ympäri maailman.

Tietoa HIMSS & Health 2.0 -konferensseista:

Lisätietoa konferensseista julkaistaan sivustolla www.himsseuropeconference.eu