Siirry sisältöön
Uutinen 14.11.2018

Icare, M-Files ja Kasvu Open pokkasivat tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot

Presidentti Sauli Niinistön ympärillä kansainvälistymispalkinnon saaneiden yritysten Icaren, M-Filesin ja Kasvu Openin edustajat. Kuva: Sakari Piippo / Team Finland

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi kansainvälistymispalkinnot 14.11. Presidentinlinnassa.

"Palkitut yritykset Icare Finland, M-Files ja Kasvu Open ovat hienoja esimerkkejä suomalaisesta kasvuhalukkuudesta. Heillä on kyky rakentaa tuloksekasta yhteistyötä sekä innostaa mukaansa niin kotimaisia kuin kansainvälisiä osaajia", iloitsee Business Finlandin pääjohtaja Pekka Soini.

Vuoden tulokasyritys: Icare Finland

Vuoden tulokasyrityksenä palkittu vantaalainen Icare Finland valmistaa ammatti- ja kotikäyttöön soveltuvia silmänpainemittareita, jotka edistävät silmänpainetaudin seulontaa ja hoidon aikaista seurantaa. Yhtiö perustettiin vuonna 2003 ja se on tähdännyt heti alusta lähtien ulkomaisille markkinoille. Tänä päivänä yli 95 prosenttia myynnistä suuntautuu Suomen rajojen ulkopuolelle. Suurin yksittäinen vientimaa on Yhdysvallat, josta tulee yli 40 prosenttia liikevaihdosta. Kaikkiaan Icare vie tuotteitaan miltei 100 maahan.

Vuoden kasvuyritys: M-Files

Vuoden kasvuyritys M-Files tarjoaa älykkäitä tiedonhallintaratkaisuja. Tampereella pääpaikkaansa pitävän yrityksen tavoitteena on saada yritysten työn tuottavuus ja työtyytyväisyys kohoamaan tiedon tehokkaammalla hallinnalla. Useat riippumattomat tutkimuslaitokset, kuten Gartner, ovat nimenneet M-Filesin edelläkävijäksi tiedonhallinnassa. M-Files on saanut Gartnerilta kiitosta järjestelmäriippumattomista ratkaisuistaan sekä kansainvälisestä kasvusta.

Vuoden yhteisö: Kasvu Open

Kasvu Open aloitti toimintansa Jyväskylässä vuonna 2011 Keski-Suomen kauppakamarin organisoimana. Vuodesta 2015 lähtien Kasvu Open on toiminut yleishyödyllisenä ja voittoa jakamattomana osakeyhtiönä. Kasvu Openin maksuttomiin sparrauksiin osallistuu vuosittain yli 400 yritystä, joiden tavoitteena on kansainvälinen kasvu.