Uutinen 20.06.2018

Järvi-Suomi ainoana pohjoiseurooppalaisena alueena mukana EU-Kiina 2018 -matkailuvuodessa

Euroopan Unionin komissio ja Kiinan valtio ovat käynnistäneet yhteisen matkailumarkkinoinnin teemavuoden (EU-China Tourism Year 2018), joka avattiin virallisesti Venetsiassa 19.1.2018. Markkinointiyhteistyössä ovat mukana Järvi-Suomen neljä itäistä maakuntaa: Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo. Teemavuoden virallisena lentoyhtiönä toimii Finnair.

Teemavuoden tavoitteena on edistää elinkeinoelämän toimijoiden verkostoitumista ja kontakteja EU:n ja Kiinan välillä. Lisäksi ohjelmalla halutaan tukea vähemmän tunnettujen kohteiden tunnettuutta, parantaa matkailutuotteiden laatua, helpottaa viisumi-käytäntöjä ja parantaa lentoyhteyksiä. Yritysten välistä verkostoitumista varten järjestetään erilaisia messuja ja tapahtumia sekä Kiinassa että EU:n alueella.

Toimintaa koordinoivat European Travel Commission, European Tourism Association ja World Tourism Alliance. Virallisen yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Kiinan pääministeri Li Keqiang ja EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

Kiinalaiset käyttävät eniten rahaa matkailuun globaalilla tasolla

Kiinan keskiluokan varallisuuden ja tulojen kasvu merkitsee sitä, että yhä useampi kiinalainen matkustaa tulevaisuudessa ulkomaille. Euroopassa halutaan vahvistaa markkina-asemaa ja valmistautua palvelemaan entistä paremmin myös kiinalaisia matkailijoita. Järvi-Suomen maakunnat toteuttavat yhteisen Lakeland-brändin alla mittavia markkinointi-toimenpiteitä Kiinaan ja järjestävät alueelle myös yhteisiä tutustumismatkoja kiinalaisille matkanjärjestäjille. Toimintaa koordinoi Visit Finland.

Järvi-Suomen maakunnat pääsevät teemavuoden myötä rakentamaan B2B-verkostoja Kiinaan sekä tiiviisti mukaan European Travel Commissionin toimintaan. Yhteisiä toimenpiteitä ovat mm. yhteiset myyntitilaisuudet, näkyvyys johtavien online-matkatoimistojen kampanjoissa, sosiaalisessa mediassa ja PR-toimenpiteissä. Vuoden 2019 alkupuolelle kestävän Eurooppa-kampanjan yhteisarvo on n. 5,7 miljoonaa euroa.

Lisätiedot Järvi-Suomen osallistumisesta EU-China Tourism Year 2018 toimenpiteisiin

Kiti Häkkinen
Regional Manager, Lakeland
Visit Finland, Business Finland
puh. 050 453 4720
kiti.hakkinen(at)businessfinland.fi