Siirry sisältöön
Uutinen 12.03.2018

Käsikirjasta vinkit pk-yrityksille kansainväliseen kasvuun

Suomalaisten puhtaan teknologian pienten ja keskisuurten yritysten rajalliset resurssit ja kokemuksen puute ovat hidastaneet niiden kansainvälisille markkinoille pääsyä. Kasvun onnistumiseksi yritysten pitäisi kehittää liiketoimintamallejaan ja ymmärrystään vastuullisuudesta sekä toimintansa ympäristövaikutuksista.

Avainasemassa on uudenlainen ketteryys ja reagointinopeus muun muassa säätelyn muutoksiin. Keskeistä on niin ikään yhteistyö verkostoissa ja konsortioissa yhteisten projektien saamiseksi.

Tuore käsikirja kokoaa yksiin kansiin parhaita käytäntöjä, joita suomalaiset puhtaan teknologian yritykset voivat hyödyntää päästäkseen kansainvälisille markkinoille. Käsikirjan aineisto perustuu selvitykseen, jossa on ollut mukana yli 200 yritystä. Käsikirja sisältää itsearviointityökalun, jolla yritykset voivat mitata valmiutensa saavuttaa kestävää kansainvälistä kasvua.

Käsikirja on tuotettu Tekesin (nyk. Business Finland) rahoittamassa hankkeessa: BICS – Boosting the Internationalization of Cleantech SMEs (Cleantech-sektorin pk-yritysten kansainvälistymisen vauhdittaminen) Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa.

Linkki käsikirjaan