Siirry sisältöön
Uutinen 03.12.2018

Kone- ja metalliteollisuus vauhdittaa yritysten viennin kasvua Pohjanmaalla

Business Finlandin ”Ohituskaista maailmalle” -tilaisuus tarjosi tietoa ja verkostoja Vaasassa 3.12. Yksi tilaisuuden teemoista oli kehittyvien markkinoiden mahdollisuudet.

Yrityspuheenvuoro Vaasassa tuli MSK Groupista.

”MSK Group on valitun strategiansa mukaisesti voimakkaasti kansainvälistyvä teollisuuskonserni. Business Finlandin tuki oli merkittävää selvittäessämme yhtiön valmiuksia kansainväliseen kasvuun ja uusien valmistavien yksiköiden perustamiseen liittyviä tekijöitä sekä kartoittaessamme potentiaalisia asiakassegmenttejä, asiakaskuntaa ja heidän vaatimuksiaan”, kertoo MSK Group Oy:n sopimusvalmistuksen myynnistä vastaava Jan Tapanainen.

Tilaisuudessa kerrottiin myös kehittyvien maiden markkinoiden mahdollisuuksista.

”Nopeasti kasvavat ja kehittyvät markkinat muun muassa Afrikassa ja Aasiassa tarjoavat runsaasti uusia vientimahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Näillä markkinoilla tarve innovatiivisille ja kestäville ratkaisuille varsinkin energiaan, cleantechiin, terveydenhuoltoon ja digitalisuuteen liittyen on valtava. Business Finlandin BEAM-ohjelma ja globaaliverkosto tarjoavat rahoitus ja verkostointipalveluita räätälöidysti näille markkinoille” sanoo ohjelmapäällikkö Christopher Palmberg.

Team Finland -palveluita (Business Finland, Finnvera, ELY) saaneiden yritysten vienti on kasvanut vuodesta 2016 lähtien Pohjanmaalla. Vuonna 2017 asiakasyritysten vienti oli noin kolme miljardia euroa, kaksi prosenttia edellisvuotta enemmän. Teollisuuden osuus viennistä oli 95 prosenttia.

”Kasvavia toimialoja Pohjanmaalla ovat muun muassa liiketoiminnan palvelut, kuten erilaiset hallinto- ja tukipalvelut, konsultointi sekä työvoiman vuokraus. Ylivoimaisesti suurin toimiala, kone- ja metalliteollisuuden toimiala oli sekin kasvussa. Business Finlandilta eniten rahoitusta sai Pohjanmaalla kone- ja metallituoteteollisuus. Pk-yritykset puolestaan saivat yritysrahoituksesta lähes 80 %”, sanoo Business Finlandin senior director Jaana Auramo.

Business Finlandin rahoitus Pohjanmaalle toimiville yrityksille ja tutkimuslaitoksille oli viime vuonna yhteensä noin viisi miljoonaa euroa. Siitä yritysrahoituksen osuus oli 95 prosenttia. Tänä vuonna rahoitusta on myönnetty jo lähes 7,5 miljoonaa euroa.

Laajemmin tietoa Business Finlandin rahoituksesta löytyy Business Finlandin verkkosivuilla olevasta avoimesta tietoaineistosta, jossa voi mm. vertailla alueellisia tilastoja tai hakea tietoa esimerkiksi organisaation nimellä tai toimialalla.

Finpro ja Tekes yhdistyivät vuoden 2018 alussa Business Finlandiksi. Ohituskaista maailmalle -kampanja tekee uuden Business Finlandin palvelut tutuiksi nykyisille asiakkaille ja sidosryhmille sekä tuo uusia yrityksiä kasvun ja kansainvälistymisen palvelujen asiakkaiksi.

Kampanja konkretisoi Finpron ja Tekesin yhdistymistä – Business Finlandista saat samassa paketissa globaalia markkinatietoa, rahoitusta ja kontakteja.

Katso Ohituskaista maailmalle –tilaisuuksien paikkakunnat ja päivämäärät: www.businessfinland.fi/ohituskaista

Lisätietoja

Senior Director Jaana Auramo
jaana.auramo(at)businessfinland.fi
050 5577 689

Ohjelmapäällikkö Christopher Palmberg
christopher.palmberg(at)businessfinland.fi
050 5577 966