Uutinen 20.09.2018

Löydä uutta bisnestä – pääse kiertotalouden vauhtiin

Järjestämme yhteistyössä Sitran kanssa viiden paikkakunnan Roadshow-kiertueen loka-marraskuussa 2018.

Mitä tavoittelemme?

Business Finlandin tavoitteena on tehdä suomalaisista yrityksistä kiertotalouden edelläkävijöitä, jotka luovat edistyksellisistä ratkaisuistaan uutta, pitkälle tulevaisuuteen kantavaa liiketoimintaa. Ratkaisut tarjoavat samalla vastauksia polttaviin globaaleihin kestävän kehityksen haasteisiin. Haluamme, että kiertotalouden mahdollisuudet osataan nähdä ja hyödyntää kaikilla aloilla, niin perinteisillä teollisuudenaloilla kuin vaikkapa IT-, logistiikka- tai palvelualan yrityksissä.  Kunnallisilla toimijoilla on keskeinen rooli uusien kiertotalousratkaisujen mahdollistamisessa esimerkiksi hankintojen, kaavoituksen ja kunnallisten palveluiden myötä.

Miksi mukaan?

Tilaisuuden osallistujille selviää, mitä kiertotalouden mukainen liiketoiminta tarjoaa omalle toiminnalle ja mikä on oman yrityksen rooli kiertotalouden rakentajana – niin yritystoiminnan kehittäjinä kuin sen mahdollistajinakin –  ja miten päästä kiertotalouteen kiinni.

Tilaisuudessa kerromme, minkälaisia toimenpiteitä Business Finland valmistelee kiertotalousteemassa sekä minkälaista rahoitusta ja palveluja on tarjolla juuri nyt. Tilaisuus tarjoaa osallistujille myös näkymän, mitä muuta kansallista rahoitusta ja palveluita on tarjolla kiertotalouden edistämiseksi. Tilaisuuden osallistujat pääsevät vaikuttamaan myös Business Finlandin tuleviin palveluihin sekä maailman ensimmäisen kansallisen kiertotalouden tiekartan päivitykseen.

Kuka järjestää?

Business Finland järjestää tilaisuudet yhteistyössä Sitran ja paikallisten yhteistyökumppanien kanssa. Paikallisina kumppaneina toimivat kehitys- ja elinkeinoyhtiöt Into Seinäjoki, Kouvola Innovation, Joensuun Tiedepuisto Oy sekä Rauman kaupunki. Oulun tapahtuman kumppaneita ovat Business Oulu, Oulun AMK, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät sekä Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Miten voin osallistua?

Olet sitten yrittäjä, elinkeinoelämän edustaja, kunnan virkamies tai valtion työläinen, tämä tilaisuus on teille kaikille. Katso alla olevasta listasta lähin tilaisuus ja tule inspiroitumaan kiertotaloudesta. Pääsette muun muassa kehittelemään asiantuntijoiden avustuksella sitä, mikä kiertotalouden liiketoimintamalleista sopisi omalle yritykselle / alueesi yrityksille.

Kiertuepaikkakunnat ja järjestäjät sekä ilmoittautumislinkit:

Seinäjoki 3.10.
Lisätietoa: Sanna Kankaanpää, Into-Seinäjoki, sanna.kankaanpaa (at) intoseinajoki.fi
Ilmoittaudu mukaan >> 

Rauma 9.10.
Lisätietoa: Heikki Nurmi, Rauman kaupunki, heikki.nurmi (at) rauma.fi
Ilmoittaudu mukaan >>

Kouvola 11.10.
Lisätietoa: Kari Laine, Kouvola Innovation, kari.laine (at) kinno.fi
Ilmoittaudu mukaan >>

Joensuu 1.11.
Lisätietoa: Terttu Kinnunen, Joensuun Tiedepuisto Oy,
terttu.kinnunen (at) tiedepuisto.fi
Ilmoittaudu mukaan >>

Oulu 15.11.
Lisätietoa: Sanna Moilanen, Oulun AMK, sanna.moilanen (at) oamk.fi sekä
Tiina Haapaniemi, Business Oulu, tiina.haapaniemi (at) businessoulu.com
Ilmoittaudu mukaan >>

Kerro meille omista tarpeistasi – vastaa Bio & Circular Finland -kyselyyn

Vastaamalla kyselyymme voit vaikuttaa siihen, että palvelumme vastaavat tulevaisuudessa tarpeitasi!

Lisätietoa Roadshowsta ja Business Finlandin palveluista liittyen kiertotalousteemaan:

Aila Maijanen
Senior Advisor
Business Finland
aila.maijanen(at)businessfinland.fi