Uutinen 19.01.2018

Matkailun digi-innovaatiokilpailun voitto virtuaaliselle kaupunkioppaalle

Suomen matkailu kasvaa tällä hetkellä yli 10 prosentin ennätystahtia, mutta alan on oltava hereillä digitaalisuuden nopeassa kehityksessä. Suomella on kaikki mahdollisuudet kehittyä matkailun digitaalisuuden edelläkävijäksi. Business Finlandin digi-innovaatiokilpailussa löytyi useita kehityskelpoisia ideoita.

Suurin osa matkailijoista hakee tietoa ja tekee matkavarauksensa verkossa ja yhä useammin mobiilisti. He myös haluavat, että tieto ja palvelut ovat saatavilla juuri silloin, kun niitä etsitään. Digitalisoituminen on muuttanut matkailijoiden käyttäytymistä ja samalla se antaa valtavasti mahdollisuuksia kehittää uusia palveluja.

"Tilaa uusille ideoille ja innovatiivisille digitaalisille palveluille on ja Suomella on kaikki mahdollisuudet olla matkailuteollisuudessa globaali edelläkävijä, jopa eräänlainen living lab", sanoo Digital Development Manager Kaisa Kosonen Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä.

Uusien suomalaisten, digitaalisuutta hyödyntävien matkailupalveluiden ja tuotteiden kehittämisen vauhdittamiseksi lanseerattiin D.Day for Travel Industry -tilaisuudessa lokakuussa matkailun digi-innovaatiokilpailu. Samalla kannustettiin kotimaista matkailualaa tarttumaan digitalisaation mahdollisuuksiin.

Voittaja saa Business Finlandilta kehityspolun ideasta myyntiin. Polku sisältää sparrausta, pääsyn osaksi dLab-palvelumuotoilukokonaisuutta, rahoitusmahdollisuuksien kartoituksen ja neuvonnan sekä verkostoitumista.

Digitaalisesti opastettuja kaupunkikierroksia

Business Finlandin asiantuntijaraati, jossa oli mukana matkailun, rahoituksen, kansainvälisen kaupan ja digitaalisuuden osaajia, valitsi voittajaksi Virtual Guide AR/VR -yrityksen TourGuideFox-palvelun. Raati arvosti erityisesti konseptin selkeyttä, aitoa tarvetta, skaalautuvuutta sekä hyviä mahdollisuuksia yhteistyölle useiden toimijoiden kanssa.

TourGuideFox tarjoaa digitaalisesti opastettuja kaupunkikierroksia, jotka sisältävät virtuaalisen oppaan, ohjatun reitin, sisäänpääsyt, ruoan tai kahvin ravintoloissa sekä alennuksia liikkeissä. Mukana on myös pelillisyyttä ja lisättyä todellisuutta maustamassa kokemusta. Palvelu julkaistaan matkailijan kielellä, esimerkiksi kiinaksi tai japaniksi.

Lue koko tiedote Visit Finlandin verkkosivuilta