Siirry sisältöön
Uutinen 31.10.2018

Menestystarina Suomesta: Japanilainen MUJI avaa myymälän Kampin ostoskeskukseen

Business Finlandin, Helsinki Business Hubin ja muiden suomalaisten partnereiden MUJI-projekti on realisoitumassa, kun tiiviin yhteistyön seurauksena japanilainen designjättiläinen MUJI avaa ensimmäisen Suomen lippulaivaliikkeensä Kampin ostoskeskukseen vuonna 2019.

Maailman merkittävämmäksi designketjuksi tituleerattu MUJI avaa yhden suurimmista myymälöistään maailmassa marraskuussa 2019 Kampin ostoskeskukseen. Suomen tytäryhtiö toimii MUJIn Euroopan liiketoiminnan ja innovaatiotoimintojen keskuksena.

Business Finland luomassa menestystarinoita

Vuonna 2017 Business Finlandin Senior Advisor, Masahiro Kimura ja Head of Business Development, Hanna Lankinen aloittivat yhteystyön Helsinki Business Hubin kanssa luodakseen MUJIlle uusia innovaatiomahdollisuuksia Suomeen.

”Ruotsin liikkeen avaamisen jälkeen Masaaki Kanai halusi keskittyä Suomeen – yhteen hänen lempimaistaan”, kertoo Business Finland MUJI-projektin vetäjä Masahiro Kimura.

Kimuran mukaan Kanai on pitkään ollut suomalaisen designin ystävä, ja arvostaa suomalaisessa designissa erityisesti sen funktionalisuutta ja yksinkertaista kauneutta. Kanai näkee suomalaisessa ja japanilaisessa designissa paljon yhteistä, sillä myös japanilaiset arvostavat luontoa – kuten me suomalaiset.

”Kanai näkee paljon yhtäläisyyksiä Suomen ja Japanin välillä. Erityisesti japanilainen MINGEI tyylisuuntaus muistuttaa häntä suomalaisesta designista”, Business Finlandin Masahiro Kimura kertoo.

Syyskuun 2017 ja tammikuun 2018 pop-up-liikkeet todistivat Kanaille Suomen markkinan herkullisuuden ja korkean kysynnän MUJI tuotteille.  

”Yhteistyömme MUJIn ja muiden Suomi-partnereiden kanssa on tuottanut tulosta. Tämä on hieno mahdollisuus suomalaiselle elinkeinoelämälle – ja hieno menestystarina Suomesta", Kimura toteaa.

MUJI tarjoaa uusia ideoita arkeen

MUJI tuo Suomen myymälään oman ruokaosastonsa, jossa on tarjolla hyvää ja turvallista lähiruokaa suoraan tuottajilta – ensimmäistä kertaa Euroopan myymälöistä.

Kampin liikkeessä tulee saataville myös laaja valikoima lifestyle-aiheisia kirjoja. MUJI haluaa tarjota uusia ideoita ja ratkaisuja jokapäiväiseen elämään valikoimansa kautta.

Myös suomalainen Sensible 4 ja MUJI ovat yhdistäneet osaamisensa kehittääkseen maailman ensimmäisen kaikissa sääolosuhteissa toimivan robottibussin – Gacha-bussin. Gacha-bussi esitellään yleisölle maaliskuussa 2019

Tietoa MUJIsta
MUJI on perustettu Japanissa 1980-luvulla vastauksena ja vastaliikkeenä tuon ajan kulutusyhteiskunnan kaupallisuudelle. MUJI on lyhenne ilmaisusta Mujirushi Ryohin, joka tarkoittaa merkittömiä laatutuotteita. MUJI avasi ensimmäisen Euroopan myymälän 1991 Lontoon Liberty-tavaratalossa. Nykyään Euroopassa on 57 MUJI-myymälää. MUJIlla on kolme pääperiaatetta, jotka ovat pysyneet samoina tähän päivään asti:

  1. Materiaalien valinta
  2. Prosessien virtaviivaistaminen
  3. Pakkausten yksinkertaistaminen

 

Lisätietoja:

Masahiro Kimura, +81 90 1607 601, masahiro.kimura (at) businessfinland.fi

Hanna Lankinen, +358 40 7615 551, hanna.lankinen (at) businessfinland.fi