Siirry sisältöön
Uutinen 15.03.2018

#munteko muuttamaan maailmaa – videohaaste aukeaa huhtikuussa

Nuoria haastetaan tekemään maailmaa muuttavia tekoja ja kertomaan niistä #munteko-videohaasteessa. Haasteen järjestävä Smart & Clean -säätiö ostaa vähintään viiden videon käyttöoikeudet 1500 eurolla kappale. Lisäksi eniten tykkäyksiä verkkosivulla www.munteko.fi saanut video palkitaan 500 eurolla.

Videohaasteen tehtävänanto on yksinkertainen: Millä sinä teet omasta tai tärkeiden ihmistesi elämästä parempaa? Millä teolla he tekevät sinun elämästäsi parempaa? Tee siitä video.

”Tämän haasteen viesti on se, että teoilla - ja lopulta vain teoilla - on merkitystä. Kaupunkien ja poliitikkojen on tehtävä oikeita päätöksiä sekä yritysten tarjottava kestäviä palveluita, mutta jokainen meistä voi tehdä #muntekoja. Yhdessä tekemällä voimme muuttaa maailmaa”, haasteen järjestävän Smart & Clean -säätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja, pormestari Jan Vapaavuori pohtii.

”Yksittäistäisillä teoilla on suuri merkitys esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, jos muut omaksuvat samat tavat. Pelkät yksittäisten ihmisten teot eivät kuitenkaan riitä, siksi yhteiskunnalliset toimijat ja vaikuttajat kertovat omista teoistaan ja yritykset omista palveluistaan ja ratkaisuistaan. Kun kerromme näistä teoista yhdessä, voimme muuttaa maailmaa”, Smart & Clean -säätiön toimitusjohtaja Tiina Kähö innostuu.

Haaste on auki 3.4.-15.6. Ensimmäiset valittavat videot julkistetaan 18.5 tubettajatapahtuma Foom Festissä ja loput heti kesäkuun alkupuolella. Alle 18 vuotiaat tarvitsevat vanhempiensa suostumuksen osallistumiseen..

Smart & Clean on viisivuotinen (2016-2021) muutosprojekti. Sen tehtävä on kiihdyttää muutosta Helsingin seudulla niin, että pääkaupunkiseutu ja Lahti on vuonna 2021 maailman paras testialue älykkäille ja puhtaille ratkaisuille. Business Finland on yksi Smart & Clean -kumppaneista

www.smartclean.fi